Promocija Beograda u Pragu

28. Septembar 2017
Promocija Beograda u Pragu

Turistička organizacija Beograda (TOB), u saradnji sa Ambasadom RS u Pragu, organizuje dvodnevnu promociju Beograda kao turističke destinacije za češko turističko tržište.

Na konferenciji za medije održanoj 27. septembra u češkoj prestonici, direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović predstavio je Beograd kao turističku destinaciju i mogućnosti za putovanja gostiju iz Češke Republike.

- Prošle jeseni smo prvi put posle deset godina organizovali poslovne aktivnosti promocije Beograda u Pragu koja je rezultirala procentom rasta broja čeških gostiju od 25% u prvoj polovini ove godine. Nastavkom aktivnosti očekujemo još bolje rezultate, a u cilju razvoja saradnje sa turističkom privredom iz Češke Republike planiramo da ovakve promocije organizujemo svake godine - rekao je Miodrag Popović na konferenciji za medije.

Zahvaljujući podršci Ambasade RS u Pragu, prezentaciji je prisustvovao veliki broj predstavnika diplomatskog kora u Češkoj Republici. Ambasadorka RS u Češkoj, Vera Mavrić, pozdravila je goste, a događaju je prisustvovao i Stefan Tomašević, generalni konzul RS u Pragu. U saradnji sa Nacionalnom avio kompanijom Er Srbija, Natalija Svobodova iz predstavništva u Pragu je prezentovala direktne letove ove kompanije između Beograda i Praga.

U saopštenju TOB-a piše da su sa većim brojem turističkih agencija iz Praga obavljeni pregovori o povećanju turističkog prometa pred nastupajuću zimsku sezonu u Beogradu koja je ovom prilikom najavljena, dok je direktor TOB, Miodrag Popović, dao izjave za brojne prisutne medije.

Pres konferencija je održana u restoranu srpske kuhinje Salaš u Stare cesti u Pragu, posle koje je usledio koktel i degustacija srpske hrane i vina PIK Oplenac.

Prema poslednjim podacima Sekretarija za upravu - sektor statistike, broj čeških gostiju u Beogradu u julu mesecu je za 30% veći u odnosu na isti period prošle godine. Kineska avio kompanija Hainan Erlajns je od 15. septembra uvela letove između Pekinga i Beograda, sa stanicom u Pragu, što pruža dodatne mogućnosti i za turiste iz Češke.

Promocija Beograda u Pragu nastavlja se i 28. septembra, umetničkim programom na Karlovom mostu.

Izvor: RTS

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...