Promocija Beograda u Pragu

28. September 2017
Promocija Beograda u Pragu

Turistička organizacija Beograda (TOB), u saradnji sa Ambasadom RS u Pragu, organizuje dvodnevnu promociju Beograda kao turističke destinacije za češko turističko tržište.

Na konferenciji za medije održanoj 27. septembra u češkoj prestonici, direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović predstavio je Beograd kao turističku destinaciju i mogućnosti za putovanja gostiju iz Češke Republike.

- Prošle jeseni smo prvi put posle deset godina organizovali poslovne aktivnosti promocije Beograda u Pragu koja je rezultirala procentom rasta broja čeških gostiju od 25% u prvoj polovini ove godine. Nastavkom aktivnosti očekujemo još bolje rezultate, a u cilju razvoja saradnje sa turističkom privredom iz Češke Republike planiramo da ovakve promocije organizujemo svake godine - rekao je Miodrag Popović na konferenciji za medije.

Zahvaljujući podršci Ambasade RS u Pragu, prezentaciji je prisustvovao veliki broj predstavnika diplomatskog kora u Češkoj Republici. Ambasadorka RS u Češkoj, Vera Mavrić, pozdravila je goste, a događaju je prisustvovao i Stefan Tomašević, generalni konzul RS u Pragu. U saradnji sa Nacionalnom avio kompanijom Er Srbija, Natalija Svobodova iz predstavništva u Pragu je prezentovala direktne letove ove kompanije između Beograda i Praga.

U saopštenju TOB-a piše da su sa većim brojem turističkih agencija iz Praga obavljeni pregovori o povećanju turističkog prometa pred nastupajuću zimsku sezonu u Beogradu koja je ovom prilikom najavljena, dok je direktor TOB, Miodrag Popović, dao izjave za brojne prisutne medije.

Pres konferencija je održana u restoranu srpske kuhinje Salaš u Stare cesti u Pragu, posle koje je usledio koktel i degustacija srpske hrane i vina PIK Oplenac.

Prema poslednjim podacima Sekretarija za upravu - sektor statistike, broj čeških gostiju u Beogradu u julu mesecu je za 30% veći u odnosu na isti period prošle godine. Kineska avio kompanija Hainan Erlajns je od 15. septembra uvela letove između Pekinga i Beograda, sa stanicom u Pragu, što pruža dodatne mogućnosti i za turiste iz Češke.

Promocija Beograda u Pragu nastavlja se i 28. septembra, umetničkim programom na Karlovom mostu.

Izvor: RTS

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...