Proglašeni kongresni ambasadori Srbije

08. Decembar 2022
Autor fotografije: Dobrica Mitrović
Autor fotografije: Dobrica Mitrović

U svečanoj sali hotela “Crowne Plaza” u Beogradu 4. decembra organizovano je „Veče kongresnih ambasadora“ od strane Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije i tom prilikom su dodeljena priznanja Kongresnih ambasadora Srbije za 2022. godinu.

Klub kongresnih ambasadora Srbije iniciran je sa idejom da se istaknutim pojedincima, u sferama koje su vrlo značajne za razvoj društva u celini, oda priznanje za njihov entuzijazam i rad na promovisanju zemlje u stručnim oblastima kojima se bave. Posebna vrsta priznanja odaje se onim pojedincima koji su kroz svoj rad i angažovanje uspeli da osiguraju međunarodnu podršku za održavanje svetskih i evropskih kongresa njihovih asocijacija.

Ove godine, Kongresni biro Turističke organizacije Srbije obeležava 15 godina od svog osnivanja i rada na promociji destinacije za poslovna putovanja i poslovne događaje. Ovo je bila izuzetna prilika da se na jednom mestu okupe predstavnici kongresne industrije (predstavnici domačih udruženja, hotelijeri, PCO i DMS agencije, upravljači kongresnih prostora i drugi pružaoci usluga) sa ciljem da se ukaže čast pojedincima koji su svojim aktivnostima unapredili poziciju Srbije kao kogresne destinacije.

Značaj ovogodišnje dodela priznanja je posebno veći usled pandemijske pauze i uticaja na poslovne skupove u celom svetu, pa samim tim i u Srbiji. Celokupan uspeh srpskog turizma, kao jedne od destinacija koja se po svetskoj statistici najbrže oporavila, potpomogao je i veliki broj poslovnih susreta organizovanih ove godine, a da će turizam u Srbiji rasti i nadalje govori i broj dobijenih organizacija kongresa u godinama koje predstoje. Srbija je na međunarodnoj listi ICCA (International Congress and Convention Association), u odnosu na 2019. godinu, napredovala za tri pozicije nalazeći se među vodećih 50 zemalja sveta kada je u pitanju kongresni turizam, trenutno zauzimajući 47. mesto.

Najzaslužnijima u kongresnoj industriji priznanja su uručili direktorka Turističke organizacije Srbije gospođa Marija Labović i direktor Kongresnog biroa u Turističkoj organizaciji Srbije gospodin Dušan Borovčanin.

Dobitnici nagrade – Kongresni ambasadori 2022

1. Prof. dr Aleksandar Bošković - Naučni savetnik u Arheološkom Institutu u Beogradu

2. G-din Gradimir Dragutinović - Direktor GPA (Global Project Agency) Srbije

3. Prof. dr Snežana Komatina - Profesor na Katedri za naftno inženjerstvo na Tehničkom fakultetu Mihajlo Pupin u Zrenjaninu

4. G-din Velimir Vukadin - Predsednik Biatlon saveza Srbije i član Svetske biatlon Federacije.

5. Doc. dr Nikola Petrović - Psiholog i psihoterapeut na Filozofskom fakultetu u Beogradu

6. Dr Zoran Stanković - Specijalista ginekologije i akušerstva

7. G-đa Diana Kržanić Tepavac - Predsednica Izvršnog odbora ASITEŽ Srbije - Udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade

8. Prof. dr Dušanka Krajnović - Redovni profesor na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i generalni sekretar Međunarodnog društva za istoriju farmacije

9. Prof. dr Ljiljana Mirković - Redovni profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

10. Dr Vlasta Sikimić - Naučni saradnik u Institutu za filozofiju Filozofskog fakulteta

11. Dr Lara Lebedinski - Viši istraživač u Fondaciji za razvoj ekonomske nauke FREN i spoljna saradnica na Institutu ekonomskih nauka.

Turistička organizacija Srbije

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...
Turizam
Bespovratna sredstva za 82 projekta u cilju razvoja ruralnog turizma
10. Jul 2024
Radna grupa za odlučivanje o učešću u finansiranju projekata razvoja i unapređenja...
Turizam
Nove direktne avio-linije do NR Kine
03. Jul 2024
Počev od 30. septembra 2024. godine, Air Serbia će uspostaviti direktne letove između...