Proglašeni kongresni ambasadori Srbije

08. December 2022
Autor fotografije: Dobrica Mitrović
Autor fotografije: Dobrica Mitrović

U svečanoj sali hotela “Crowne Plaza” u Beogradu 4. decembra organizovano je „Veče kongresnih ambasadora“ od strane Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije i tom prilikom su dodeljena priznanja Kongresnih ambasadora Srbije za 2022. godinu.

 

Klub kongresnih ambasadora Srbije iniciran je sa idejom da se istaknutim pojedincima, u sferama koje su vrlo značajne za razvoj društva u celini, oda priznanje za njihov entuzijazam i rad na promovisanju zemlje u stručnim oblastima kojima se bave. Posebna vrsta priznanja odaje se onim pojedincima koji su kroz svoj rad i angažovanje uspeli da osiguraju međunarodnu podršku za održavanje svetskih i evropskih kongresa njihovih asocijacija.

 

Ove godine, Kongresni biro Turističke organizacije Srbije obeležava 15 godina od svog osnivanja i rada na promociji destinacije za poslovna putovanja i poslovne događaje. Ovo je bila izuzetna prilika da se na jednom mestu okupe predstavnici kongresne industrije (predstavnici domačih udruženja, hotelijeri, PCO i DMS agencije, upravljači kongresnih prostora i drugi pružaoci usluga) sa ciljem da se ukaže čast pojedincima koji su svojim aktivnostima unapredili poziciju Srbije kao kogresne destinacije.

 

Značaj ovogodišnje dodela priznanja je posebno veći usled pandemijske pauze i uticaja na poslovne skupove u celom svetu, pa samim tim i u Srbiji. Celokupan uspeh srpskog turizma, kao jedne od destinacija koja se po svetskoj statistici najbrže oporavila, potpomogao je i veliki broj poslovnih susreta organizovanih ove godine, a da će turizam u Srbiji rasti i nadalje govori i broj dobijenih organizacija kongresa u godinama koje predstoje. Srbija je na međunarodnoj listi ICCA (International Congress and Convention Association), u odnosu na 2019. godinu, napredovala za tri pozicije nalazeći se među vodećih 50 zemalja sveta kada je u pitanju kongresni turizam, trenutno zauzimajući 47. mesto.

 

Najzaslužnijima u kongresnoj industriji priznanja su uručili direktorka Turističke organizacije Srbije gospođa Marija Labović i direktor Kongresnog biroa u Turističkoj organizaciji Srbije gospodin Dušan Borovčanin.

 

Dobitnici nagrade – Kongresni ambasadori 2022

 

1. Prof. dr Aleksandar Bošković - Naučni savetnik u Arheološkom Institutu u Beogradu

2. G-din Gradimir Dragutinović - Direktor GPA (Global Project Agency) Srbije

3. Prof. dr Snežana Komatina - Profesor na Katedri za naftno inženjerstvo na Tehničkom fakultetu Mihajlo Pupin u Zrenjaninu

4. G-din Velimir Vukadin - Predsednik Biatlon saveza Srbije i član Svetske biatlon Federacije.

5. Doc. dr Nikola Petrović - Psiholog i psihoterapeut na Filozofskom fakultetu u Beogradu

6. Dr Zoran Stanković - Specijalista ginekologije i akušerstva

7. G-đa Diana Kržanić Tepavac - Predsednica Izvršnog odbora ASITEŽ Srbije - Udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade

8. Prof. dr Dušanka Krajnović - Redovni profesor na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i generalni sekretar Međunarodnog društva za istoriju farmacije

9. Prof. dr Ljiljana Mirković - Redovni profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

10. Dr Vlasta Sikimić - Naučni saradnik u Institutu za filozofiju Filozofskog fakulteta

11. Dr Lara Lebedinski - Viši istraživač u Fondaciji za razvoj ekonomske nauke FREN i spoljna saradnica na Institutu ekonomskih nauka.

Turistička organizacija Srbije

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....