Proglašeni kongresni ambasadori Srbije

08. December 2022
Autor fotografije: Dobrica Mitrović
Autor fotografije: Dobrica Mitrović

U svečanoj sali hotela “Crowne Plaza” u Beogradu 4. decembra organizovano je „Veče kongresnih ambasadora“ od strane Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije i tom prilikom su dodeljena priznanja Kongresnih ambasadora Srbije za 2022. godinu.

 

Klub kongresnih ambasadora Srbije iniciran je sa idejom da se istaknutim pojedincima, u sferama koje su vrlo značajne za razvoj društva u celini, oda priznanje za njihov entuzijazam i rad na promovisanju zemlje u stručnim oblastima kojima se bave. Posebna vrsta priznanja odaje se onim pojedincima koji su kroz svoj rad i angažovanje uspeli da osiguraju međunarodnu podršku za održavanje svetskih i evropskih kongresa njihovih asocijacija.

 

Ove godine, Kongresni biro Turističke organizacije Srbije obeležava 15 godina od svog osnivanja i rada na promociji destinacije za poslovna putovanja i poslovne događaje. Ovo je bila izuzetna prilika da se na jednom mestu okupe predstavnici kongresne industrije (predstavnici domačih udruženja, hotelijeri, PCO i DMS agencije, upravljači kongresnih prostora i drugi pružaoci usluga) sa ciljem da se ukaže čast pojedincima koji su svojim aktivnostima unapredili poziciju Srbije kao kogresne destinacije.

 

Značaj ovogodišnje dodela priznanja je posebno veći usled pandemijske pauze i uticaja na poslovne skupove u celom svetu, pa samim tim i u Srbiji. Celokupan uspeh srpskog turizma, kao jedne od destinacija koja se po svetskoj statistici najbrže oporavila, potpomogao je i veliki broj poslovnih susreta organizovanih ove godine, a da će turizam u Srbiji rasti i nadalje govori i broj dobijenih organizacija kongresa u godinama koje predstoje. Srbija je na međunarodnoj listi ICCA (International Congress and Convention Association), u odnosu na 2019. godinu, napredovala za tri pozicije nalazeći se među vodećih 50 zemalja sveta kada je u pitanju kongresni turizam, trenutno zauzimajući 47. mesto.

 

Najzaslužnijima u kongresnoj industriji priznanja su uručili direktorka Turističke organizacije Srbije gospođa Marija Labović i direktor Kongresnog biroa u Turističkoj organizaciji Srbije gospodin Dušan Borovčanin.

 

Dobitnici nagrade – Kongresni ambasadori 2022

 

1. Prof. dr Aleksandar Bošković - Naučni savetnik u Arheološkom Institutu u Beogradu

2. G-din Gradimir Dragutinović - Direktor GPA (Global Project Agency) Srbije

3. Prof. dr Snežana Komatina - Profesor na Katedri za naftno inženjerstvo na Tehničkom fakultetu Mihajlo Pupin u Zrenjaninu

4. G-din Velimir Vukadin - Predsednik Biatlon saveza Srbije i član Svetske biatlon Federacije.

5. Doc. dr Nikola Petrović - Psiholog i psihoterapeut na Filozofskom fakultetu u Beogradu

6. Dr Zoran Stanković - Specijalista ginekologije i akušerstva

7. G-đa Diana Kržanić Tepavac - Predsednica Izvršnog odbora ASITEŽ Srbije - Udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade

8. Prof. dr Dušanka Krajnović - Redovni profesor na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i generalni sekretar Međunarodnog društva za istoriju farmacije

9. Prof. dr Ljiljana Mirković - Redovni profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

10. Dr Vlasta Sikimić - Naučni saradnik u Institutu za filozofiju Filozofskog fakulteta

11. Dr Lara Lebedinski - Viši istraživač u Fondaciji za razvoj ekonomske nauke FREN i spoljna saradnica na Institutu ekonomskih nauka.

Turistička organizacija Srbije

Comments (0)

Connected news

Tourism
Uskoro počinju uskršnji vašari u Beču
04. March 2024
Tradicionalni bečki uskršnji sajmovi ove godine otvaraju svoje kapije već od sredine...
Tourism
Holanđani ne smanjuju broj letova za Beograd
28. February 2024
Holandska nacionalna avio-kompanija KLM Royal Dutch Airlines neće smanjivati broj nedeljnih...
Tourism
Zašto ove godine vredi posetiti Španiju?
26. February 2024
Španiju je u 2023. posetilo 48.000 Srba. Zahvaljujući letovima Er Srbije za Madrid,...
Tourism
Digitalni nomadi zadovoljni Zlatiborom
22. February 2024
Trendovi savremenog poslovanja u svetu postali su deo ekonomske klime Zlatiborskog okruga,...