Predstavnici turističke privrede Velike Britanije u poseti Srbiji

29. Maj 2023
Foto: Turistička organizacija Srbije
Foto: Turistička organizacija Srbije

Turistička organizacija Srbije uz podršku nacionalnog avio-prevoznika Air Serbia, u periodu od 25. do 28. maja 2023. godine, organizovala je dolazak u Srbiju 5 najuticajnijih organizatora putovanja iz Velike Britanije.

U toku posete predstavnici turističke privrede Velike Britanije uveriće se u visok kvalitet turističke ponude Srbije, naše hotelske kapacitete, upoznaće se sa kulturno-istorijskim nasleđem, otkriti lepote Srbije od Beograda, preko Novog Sada, Fruške Gore i uživati u najlepšoj gastronomskoj ponudi tog dela Srbije.

Dolazak partnera iz Velike Britanije bila je i prilika da, u prostorijama Turističke organizacije Srbije, organizujemo B2B poslovne susrete sa predstavnicima turističkih agencija iz Srbije. Goste je na početku pozdravila i poželela dobrodošlicu Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, sa željom da godinu završimo sa rekordnim rezultatima u turizmu. Radni sastanci su mogućnost da razmenimo iskustva, predstavimo planove i usaglasimo korake dalje saradnje.

Samo u 2022. godini više od 27.000 turista iz Velike Britanije posetilo je Srbiju i ostvarilo više od 77.000 noćenja, što su rekordni rezultati kada su u pitanju turisti sa ove evropske destinacije. U prva tri meseca 2023. godine broj dolazaka turista iz Velike Britanije je veći za 15% što nas ohrabruje, a nakon današnjih sastanaka i planiranih promotivnih aktivnosti i kampanja, možemo sa sigurnošću da kažemo da će 2023. biti nova rekordna godina po broju britanskih turista.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...