Predstavnici turističke privrede Velike Britanije u poseti Srbiji

29. May 2023
Foto: Turistička organizacija Srbije
Foto: Turistička organizacija Srbije

Turistička organizacija Srbije uz podršku nacionalnog avio-prevoznika Air Serbia, u periodu od 25. do 28. maja 2023. godine, organizovala je dolazak u Srbiju 5 najuticajnijih organizatora putovanja iz Velike Britanije.

U toku posete predstavnici turističke privrede Velike Britanije uveriće se u visok kvalitet turističke ponude Srbije, naše hotelske kapacitete, upoznaće se sa kulturno-istorijskim nasleđem, otkriti lepote Srbije od Beograda, preko Novog Sada, Fruške Gore i uživati u najlepšoj gastronomskoj ponudi tog dela Srbije.

Dolazak partnera iz Velike Britanije bila je i prilika da, u prostorijama Turističke organizacije Srbije, organizujemo B2B poslovne susrete sa predstavnicima turističkih agencija iz Srbije. Goste je na početku pozdravila i poželela dobrodošlicu Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, sa željom da godinu završimo sa rekordnim rezultatima u turizmu. Radni sastanci su mogućnost da razmenimo iskustva, predstavimo planove i usaglasimo korake dalje saradnje.

Samo u 2022. godini više od 27.000 turista iz Velike Britanije posetilo je Srbiju i ostvarilo više od 77.000 noćenja, što su rekordni rezultati kada su u pitanju turisti sa ove evropske destinacije. U prva tri meseca 2023. godine broj dolazaka turista iz Velike Britanije je veći za 15% što nas ohrabruje, a nakon današnjih sastanaka i planiranih promotivnih aktivnosti i kampanja, možemo sa sigurnošću da kažemo da će 2023. biti nova rekordna godina po broju britanskih turista.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uvodi letove između Beograda i Porta
29. September 2023
Er Srbija će od 10. novembra 2023. godine uspostaviti direktne letove između Beograda i Porta...
Tourism
TOS obeležio Svetski dan turizma na Turističkom forumu Srbije u Nišu
27. September 2023
Svetski dan turizma, koji se u međunarodnoj turističkoj zajednici proslavlja 27. septembra,...
Tourism
Nova oaza za ljubitelje pešačenja – Vlasina bogatija za 47 km uređenih staza
25. September 2023
Turistička ponuda zaštićenog područja Vlasine bogatija je za 47 kilometara obnovljenih...
Tourism
Degustacija kobasica na Oktoberfestu - bez vegi varijante
21. September 2023
Oktoberfest je osim po zabavi i pivu poznat i po kobasicama. Komisija za degustaciju probala je...