Predstavnici turističke privrede Velike Britanije u poseti Srbiji

29. May 2023
Foto: Turistička organizacija Srbije
Foto: Turistička organizacija Srbije

Turistička organizacija Srbije uz podršku nacionalnog avio-prevoznika Air Serbia, u periodu od 25. do 28. maja 2023. godine, organizovala je dolazak u Srbiju 5 najuticajnijih organizatora putovanja iz Velike Britanije.

U toku posete predstavnici turističke privrede Velike Britanije uveriće se u visok kvalitet turističke ponude Srbije, naše hotelske kapacitete, upoznaće se sa kulturno-istorijskim nasleđem, otkriti lepote Srbije od Beograda, preko Novog Sada, Fruške Gore i uživati u najlepšoj gastronomskoj ponudi tog dela Srbije.

Dolazak partnera iz Velike Britanije bila je i prilika da, u prostorijama Turističke organizacije Srbije, organizujemo B2B poslovne susrete sa predstavnicima turističkih agencija iz Srbije. Goste je na početku pozdravila i poželela dobrodošlicu Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, sa željom da godinu završimo sa rekordnim rezultatima u turizmu. Radni sastanci su mogućnost da razmenimo iskustva, predstavimo planove i usaglasimo korake dalje saradnje.

Samo u 2022. godini više od 27.000 turista iz Velike Britanije posetilo je Srbiju i ostvarilo više od 77.000 noćenja, što su rekordni rezultati kada su u pitanju turisti sa ove evropske destinacije. U prva tri meseca 2023. godine broj dolazaka turista iz Velike Britanije je veći za 15% što nas ohrabruje, a nakon današnjih sastanaka i planiranih promotivnih aktivnosti i kampanja, možemo sa sigurnošću da kažemo da će 2023. biti nova rekordna godina po broju britanskih turista.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...
Tourism
Bespovratna sredstva za 82 projekta u cilju razvoja ruralnog turizma
10. July 2024
Radna grupa za odlučivanje o učešću u finansiranju projekata razvoja i unapređenja...
Tourism
Nove direktne avio-linije do NR Kine
03. July 2024
Počev od 30. septembra 2024. godine, Air Serbia će uspostaviti direktne letove između...