Predstavljanje novih projekata Turističke organizacije Vojvodine na novosadskom Sajmu turizma

17. Septembar 2018
Predstavljanje novih projekata Turističke organizacije Vojvodine na novosadskom Sajmu turizma

Turistička organizacija Vojvodine će bogatu ponudu, ostvarene rezultate, ali i nove projekte, predstaviti na 51. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Na samom početku Sajma, 4. oktobra, biće održana prezentacija za medije, u okviru koje će biti predstavljeni novi projekti TOV. Prezentacija sa prigodnim koktelom biće održana u sali Master centra „B2B point“, nadomak štanda Turističke organizacije, sa početkom u 14h. Za predstavnike medija Turistička organizacija Vojvodine pripremila je i posebno iznenađenje i vredne nagrade za srećne dobitnike.

Novi projekti Turističke organizacije Vojvodine predstavljaju iskorak ka još modernijem poslovanju, najpre u kontekstu novih tehnologija i ICT rešenja, ali i neposrednije komunikacije sa gostima.

Prvi projekat je ViCTour – Virtuelni i kulturni turizam, koji TOV realizuje u saradnji sa domaćim i stranim partnerima, u cilju unapređenja kontinentalnog turizma u pograničnom regionu i uspostavljanja socijalnog, ekonomskog i teritorijalnog održivog razvoja, sa akcentom na unapređenje kulturnog turizma.

Na Sajmu će biti predstavljen i digitalni vodič kroz turizam AP Vojvodine, kreiran u saradnji sa Prirodno-matematičkim Univerzitetom u Novom Sadu. Reč je o unapređenoj bazi podataka i video materijala koji na multimedijalan i atraktivan način prikazuju turističku ponudu Vojvodine.

- Turistička organizacija Vojvodine zalaže se za prepoznatljivost ove regije kako na domaćem, tako i na stranom tržištu. Brojne aktivnosti, inovativni pristupi u promociji turističkih proizvoda, nastupi na domaćem i stranom tržištu, aktivnosti su koje su dovele do poboljšanja vidljivosti turističke ponude i porasta broja gostiju na prostoru cele Pokrajine - kazala je Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine, uoči predstavljanja na Sajmu, ističući važnost među-institucionalne saradnje koju TOV neguje kako na lokalnom, tako i na državnom, ali i regionalnom nivou.

U pripremi je i otvaranje novog Turističkog informativnog centra, koji će biti polazna tačka svih turista i mesto gde će sve opštine u Vojvodini moći da najave svoje aktivnosti, kao i da se predstave svi značajniji privredni subjekti.
Na njihovom štandu biće promovisan veliki broj turističkih organizacija iz Pokrajine, kao i proizvodi koji čine njenu bogatu i jedinstvenu ponudu.

U partnerstvu sa Visokom poslovnom školom, prvog dana Sajma turizma biće organizovana i Međunarodna naučno-stručna konferencija „Privredni razvoj i konkurentnost evropskih zemalja: dostignuća – izazovi – mogućnosti“. Svečano otvaranje biće upriličeno u svečanoj sali Visoke poslovne škole u Novom Sadu, sa početkom u 10.30h. Konferenciju će otvoriti dr Zoran Milošević – pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost; dr Jelena Damjanović – direktorka Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu i dr Nataša Pavlović – direktorka Turističke organizacije Vojvodine. Konferencija će okupiti predstavnike naučne i stručne javnosti iz evropskih i svetskih zemalja, koji će prezentovati sopstvena naučno-istraživačka dostignuća i diskutovati o teorijskim i empirijskim pitanjima u okviru tema: odnosi sa Evropskom unijom, inicijativa Kine „pojas i put“, ruralni turizam i razvoj, privredni rast i konkurentnost, ekonomska politika i finansije, obrazovanje i preduzetništvo.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...