Porast broja francuskih turista u Srbiji - Uvode se nove avio-linije

18. Mart 2019

Turistička organizacija Srbije (TOS) kontinuirano već duži niz godina promoviše Srbiju na francuskom tržištu veoma raznovrsnim aktivnostima:od ambijentalnog oglašavanja i organizovanja događaja namenjenih kako široj publici tako i predstavnicima medija i turističke privrede u Francuskoj, preko digitalnog oglašavanja na najposećenijim frankofonim turističkim portalima, televizijskim spotovima i posebnim reportažama emitovanim na francuskim televizijskim kanalima (TV5 Monde, France 24, France 2, France 5), do studijskih poseta za francuske organizatore putovanja i novinare koji su rezultirali brojnim objavama u najčitanijim medijima u Francuskoj (Le Monde, Le Figaro, Le Parisien, Libération, Version Femina, Grazia, Madame Figaro, i sl.).

Svi ovi napori rezultirali su dvocifrenim procentom rasta turista iz ove zemlje poslednjih nekoliko godina, a njihov broj je u odnosu na 2011. godinu gotovo udvostručen. Samo u 2018. godini, zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku beleže porast broja francuskih turista od 18% u broju dolazaka (34.400 ukupno) i 21% u broju noćenja u odnosu na prethodnu godinu.

Rast dolazaka francuskih turista nastavlja se i početkom 2019. godine, a ovom pozitivnom trendu svakako će doprineti i nove avio-linije najavljene u 2019. godini. Pored postojećih letova Air Serbia i Wizz Air, iz Pariza ka Beogradu će od aprila svakodnevno leteti i Air France, kao i ASL Airlines dva puta nedeljno, od juna meseca. Air Serbia uvodi i sezonske letove ka Nici, a Wizz Air će od juna povezati letovima i Beograd i drugi po veličini grad u Francuskoj – Lion.

Nakon višegodišnje pauze TOS će u 2019. godini ponovo nastupiti na vodećem francuskom poslovnom sajmu IFTM Top Resa, početkom oktobra.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...