Porast broja francuskih turista u Srbiji - Uvode se nove avio-linije

18. March 2019

Turistička organizacija Srbije (TOS) kontinuirano već duži niz godina promoviše Srbiju na francuskom tržištu veoma raznovrsnim aktivnostima:od ambijentalnog oglašavanja i organizovanja događaja namenjenih kako široj publici tako i predstavnicima medija i turističke privrede u Francuskoj, preko digitalnog oglašavanja na najposećenijim frankofonim turističkim portalima, televizijskim spotovima i posebnim reportažama emitovanim na francuskim televizijskim kanalima (TV5 Monde, France 24, France 2, France 5), do studijskih poseta za francuske organizatore putovanja i novinare koji su rezultirali brojnim objavama u najčitanijim medijima u Francuskoj (Le Monde, Le Figaro, Le Parisien, Libération, Version Femina, Grazia, Madame Figaro, i sl.).

Svi ovi napori rezultirali su dvocifrenim procentom rasta turista iz ove zemlje poslednjih nekoliko godina, a njihov broj je u odnosu na 2011. godinu gotovo udvostručen. Samo u 2018. godini, zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku beleže porast broja francuskih turista od 18% u broju dolazaka (34.400 ukupno) i 21% u broju noćenja u odnosu na prethodnu godinu.

Rast dolazaka francuskih turista nastavlja se i početkom 2019. godine, a ovom pozitivnom trendu svakako će doprineti i nove avio-linije najavljene u 2019. godini. Pored postojećih letova Air Serbia i Wizz Air, iz Pariza ka Beogradu će od aprila svakodnevno leteti i Air France, kao i ASL Airlines dva puta nedeljno, od juna meseca. Air Serbia uvodi i sezonske letove ka Nici, a Wizz Air će od juna povezati letovima i Beograd i drugi po veličini grad u Francuskoj – Lion.

Nakon višegodišnje pauze TOS će u 2019. godini ponovo nastupiti na vodećem francuskom poslovnom sajmu IFTM Top Resa, početkom oktobra.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Tourism
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. March 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...