Počinje izgradnja međunarodnog pristaništa u Zemunu

08. Maj 2019
Foto: Turisticki Svet
Foto: Turisticki Svet

Sve je spremno za početak izgradnje velikog međunarodnog pristaništa na Zemunskom keju. Parking kod restorana "Stara kapetanija", gde će se graditi luka, od ponedeljka se ne naplaćuje. Uklonjene su ograda, rampa i naplatna kućica.

Kako su saopštili iz JKP "Parking servis", ovo preduzeće više ne upravlja parkiralištem "Kapetanija", a radnici su počeli da uklanjaju prateće sadržaje, kako bi prostor što pre bio pripremljen za velike radove.

- Lokacija na kojoj se nalazilo parkiralište "Kapetanija" biće privedena planiranoj nameni - rekli su iz "Parking servisa". - Započeli smo demontažu opreme, koja će biti obavljena u najkraćem mogućem roku.

Inače, na ovom mestu biće izgrađeno međunarodno pristanište za turističke brodove do 120 metara dužine i 15 metara širine i luka za male čamce. U prethodnom periodu, nadležne ekipe su ispitivale tlo kao predostrožnost zbog eventualnih eksplozivnih naprava.

Kako je za "Novosti" nedavno rekao pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, predviđeno je da se uradi kompletan pristan sa carinom, infrastrukturom i pratećim objektima. Putnici i oprema ukrcavaće se i iskrcavati preko čeličnog pontona dugog 50 i širokog četiri metra.

- Javna nabavka raspisana je po dobijenoj građevinskoj dozvoli i poslednjeg dana 2018. godine zaključen je dogovor sa najpovoljnijim ponuđačem PIM "Hidroinženjering" u vrednosti od 97.537.000 dinara bez PDV - rekao je Mladenović. - Prema ugovoru, rok za izvođenje radova je 180 dana.

Iako su se na društvenim mrežama pojavile spekulacije da će biti uklonjeni neki restorani na Zemunskom keju, pomoćnik gradonačelnika navodi da se to neće dogoditi. Osim parkinga, nijedan objekat neće biti uklonjen ili premešten.

Izvor: Novosti

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...