Počinje izgradnja međunarodnog pristaništa u Zemunu

08. May 2019
Foto: Turisticki Svet
Foto: Turisticki Svet

Sve je spremno za početak izgradnje velikog međunarodnog pristaništa na Zemunskom keju. Parking kod restorana "Stara kapetanija", gde će se graditi luka, od ponedeljka se ne naplaćuje. Uklonjene su ograda, rampa i naplatna kućica.

Kako su saopštili iz JKP "Parking servis", ovo preduzeće više ne upravlja parkiralištem "Kapetanija", a radnici su počeli da uklanjaju prateće sadržaje, kako bi prostor što pre bio pripremljen za velike radove.

- Lokacija na kojoj se nalazilo parkiralište "Kapetanija" biće privedena planiranoj nameni - rekli su iz "Parking servisa". - Započeli smo demontažu opreme, koja će biti obavljena u najkraćem mogućem roku.

Inače, na ovom mestu biće izgrađeno međunarodno pristanište za turističke brodove do 120 metara dužine i 15 metara širine i luka za male čamce. U prethodnom periodu, nadležne ekipe su ispitivale tlo kao predostrožnost zbog eventualnih eksplozivnih naprava.

Kako je za "Novosti" nedavno rekao pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, predviđeno je da se uradi kompletan pristan sa carinom, infrastrukturom i pratećim objektima. Putnici i oprema ukrcavaće se i iskrcavati preko čeličnog pontona dugog 50 i širokog četiri metra.

- Javna nabavka raspisana je po dobijenoj građevinskoj dozvoli i poslednjeg dana 2018. godine zaključen je dogovor sa najpovoljnijim ponuđačem PIM "Hidroinženjering" u vrednosti od 97.537.000 dinara bez PDV - rekao je Mladenović. - Prema ugovoru, rok za izvođenje radova je 180 dana.

Iako su se na društvenim mrežama pojavile spekulacije da će biti uklonjeni neki restorani na Zemunskom keju, pomoćnik gradonačelnika navodi da se to neće dogoditi. Osim parkinga, nijedan objekat neće biti uklonjen ili premešten.

Izvor: Novosti

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...