Počeo sa radom Turistički info-centar u Plandištu

10. April 2019

Prvi Turistički info-centar u opštini Plandište počeo je sa radom. Ovaj projekat realizovan je finansijskim sredstvima Pokrajinskog sekretatrijata za privredu i turizam u visini od 450.000,00 dinara, a njime će upravljati Kulturno-obrazovni centar Vuk Karadžić, u čijim prostorijama se i nalazi.

Opština Plandište prepoznatljiva je po kaštelima i dvorcima kao što su Kapetanovo, Jagodić, Dunđerski; parkovi koji ih okružuju uglavnom su zaštićena prirodna dobra, a opština ima i jedinstvene i autohtone proizvode. Ovo nisu jedine čari i lokacije koje zavređuju pažnju posetilaca, a čitava ponuda po prvi put je objedinjena u novom Turističkom info-centru.

- Ono što je jako bitno je da konačno u Opštini Plandište postoji mesto gde svi turisti, i domaći i strani, mogu da dođu da nam se obrate za svaku pomoć, da pitaju šta mogu da obiđu, da ih odvedemo na ta mesta, da posete znamenitosti opštine Plandište - ističe direktor KOC „Vuk Karadžić" Miroslav Petrović, koji će rukovoditi i radom info-centra.

Bogatstvo kultura i tradicija ove višenacionalne sredine predstavlja se i brojnim manifestacijama, koje su se već pozicionirale na turističkoj mapi. Ovaj Info-centar će, uz podršku pokrajinske Vlade, pažnju usmeriti i na druge segmente turizma, kao što su npr lovna područja:

- Vratićemo stari sjaj, i afirmativno, finansijski i logistički ćemo podržati lov i lovni turizam, i ribolov, takođe. Plandište je jedan od lokaliteta na kojem je prepoznat i balneološki potencijal, i mi kao sekretarijat i pokrajinska Vlada ćemo i u narednom periodu aktivno raditi, i nastaviti sa vrsnom saradnjom koju imamo - poručio je pomoćnik pokrajinskog sekretara za turizam, Tamaš Sergej.

Najveći broj gostiju već godinama privlači Muzički festival Rock Village, ali su smeštajni kapaciteti neophodni i za druge manifestacije. Zato je jedan od ciljeva turističkog info-centra da podstakne i pokrene i meštane da osnuju udruženja - rekao je predsednik Opštine Plandište Jovan Repac:

- Da naprave neke domaće etno-kuhinje, i da vidimo da u budućnosti radimo na smeštajnim kapacitetima za sve naše turiste. Svi znamo da bez medijskog predstavljanja i udruživanja, slabo neko može da čuje za ovako malu opštinu, tako da je ovo (otvaranje info-centra) pun pogodak - zaključio je Repac.

Turistički info-centar Opštine Plandište nalazi se na drugom spratu KOC Vuk Karadžić, i biće otvoren radnim danima od 8 do 14h.

Izvor: RTV
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...