Počeo sa radom Turistički info-centar u Plandištu

10. April 2019

Prvi Turistički info-centar u opštini Plandište počeo je sa radom. Ovaj projekat realizovan je finansijskim sredstvima Pokrajinskog sekretatrijata za privredu i turizam u visini od 450.000,00 dinara, a njime će upravljati Kulturno-obrazovni centar Vuk Karadžić, u čijim prostorijama se i nalazi.

Opština Plandište prepoznatljiva je po kaštelima i dvorcima kao što su Kapetanovo, Jagodić, Dunđerski; parkovi koji ih okružuju uglavnom su zaštićena prirodna dobra, a opština ima i jedinstvene i autohtone proizvode. Ovo nisu jedine čari i lokacije koje zavređuju pažnju posetilaca, a čitava ponuda po prvi put je objedinjena u novom Turističkom info-centru.

- Ono što je jako bitno je da konačno u Opštini Plandište postoji mesto gde svi turisti, i domaći i strani, mogu da dođu da nam se obrate za svaku pomoć, da pitaju šta mogu da obiđu, da ih odvedemo na ta mesta, da posete znamenitosti opštine Plandište - ističe direktor KOC „Vuk Karadžić" Miroslav Petrović, koji će rukovoditi i radom info-centra.

Bogatstvo kultura i tradicija ove višenacionalne sredine predstavlja se i brojnim manifestacijama, koje su se već pozicionirale na turističkoj mapi. Ovaj Info-centar će, uz podršku pokrajinske Vlade, pažnju usmeriti i na druge segmente turizma, kao što su npr lovna područja:

- Vratićemo stari sjaj, i afirmativno, finansijski i logistički ćemo podržati lov i lovni turizam, i ribolov, takođe. Plandište je jedan od lokaliteta na kojem je prepoznat i balneološki potencijal, i mi kao sekretarijat i pokrajinska Vlada ćemo i u narednom periodu aktivno raditi, i nastaviti sa vrsnom saradnjom koju imamo - poručio je pomoćnik pokrajinskog sekretara za turizam, Tamaš Sergej.

Najveći broj gostiju već godinama privlači Muzički festival Rock Village, ali su smeštajni kapaciteti neophodni i za druge manifestacije. Zato je jedan od ciljeva turističkog info-centra da podstakne i pokrene i meštane da osnuju udruženja - rekao je predsednik Opštine Plandište Jovan Repac:

- Da naprave neke domaće etno-kuhinje, i da vidimo da u budućnosti radimo na smeštajnim kapacitetima za sve naše turiste. Svi znamo da bez medijskog predstavljanja i udruživanja, slabo neko može da čuje za ovako malu opštinu, tako da je ovo (otvaranje info-centra) pun pogodak - zaključio je Repac.

Turistički info-centar Opštine Plandište nalazi se na drugom spratu KOC Vuk Karadžić, i biće otvoren radnim danima od 8 do 14h.

Izvor: RTV
 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Tourism
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. March 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...