Počela gradnja akva parka u Boru

12. Januar 2024
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

U Boru je počela prva faza izgradnje akva parka, a posao je, nakon sprovedene tenderske procedure dodeljen grupi ponuđača koju čine kompanije Alex Engineering & Construction iz Beograda i Vostok Investments iz Subotice. Vrednost ugovora je 634,2 miliona dinara (oko 5,4 miliona evra).

U prvoj fazi predviđeno je projektovanje, rekonstrukcija i dogradnja pristupnog platoa uz Zeleni bulevar, uz rušenje postojeće fontane i gradnju nove, zatim, rekonstrukcija biletarnice, sanitarnih prostorija i bara sa terasom (proširenje kapaciteta), kao i rekonstrukcija postojećih bazena sa plažom.

Planirana su dodatna naplatna mesta u prostoru biletarnice, veći broj kabina za presvlačenje i ormarića u kojima posetioci čuvaju svoje stvari.

Postojeći bazeni i plato plaže u okruženju ovih bazena su, kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, u zapuštenom stanju. Bazen sa toboganom treba da dobije potpuno novi toboganski toranj sa pet toboganskih staza, a olimpijski bazen treba da bude priveden nameni organizacije takmičenja u plivanju i vaterpolu.

Izgradnja celog kompleksa akva parka ima pet faza, a građevinska dozvola, kako piše Istmedia, za sada je izdata za dve faze.

U drugoj fazi izgradnje akva parka u planu je gradnja objekta sa restoranima brze hrane, objekta za zaposlene kompleksa, bazena sa family toboganima, kamikaze atrakcije i rekreativnog bazena, kao i javnih toaleta i tuševa. U ovoj fazi gradiće se i masažni (vitality) bazen i rekreativni bazen, a u trećoj fazi akva park će dobiti i bazen sa talasima.

U četvrtoj fazi u planu je dečji aqua tower bazen i splash area, a u poslednjoj fazi radiće se rekonstrukcija postojećeg restorana sa dogradnjom restoranske terase kapaciteta oko 200 stolova i izgradnja dečjeg igrališta na otvorenom.

Prvi čovek Bora Aleksandar Milikić najavio je prošlog marta na Fejsbuku da bi Bor u naredne tri godine trebalo da dobije akva park sa 7 bazena na oko 2,5 ha površine u okviru SC Bobana Momčilović Veličković. On je tada objavio i rendere koji prikazuju izgled budućeg akva parka, a koje možete pogledati u galeriji.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...