Počela gradnja akva parka u Boru

12. January 2024
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

U Boru je počela prva faza izgradnje akva parka, a posao je, nakon sprovedene tenderske procedure dodeljen grupi ponuđača koju čine kompanije Alex Engineering & Construction iz Beograda i Vostok Investments iz Subotice. Vrednost ugovora je 634,2 miliona dinara (oko 5,4 miliona evra).

U prvoj fazi predviđeno je projektovanje, rekonstrukcija i dogradnja pristupnog platoa uz Zeleni bulevar, uz rušenje postojeće fontane i gradnju nove, zatim, rekonstrukcija biletarnice, sanitarnih prostorija i bara sa terasom (proširenje kapaciteta), kao i rekonstrukcija postojećih bazena sa plažom.

Planirana su dodatna naplatna mesta u prostoru biletarnice, veći broj kabina za presvlačenje i ormarića u kojima posetioci čuvaju svoje stvari.

Postojeći bazeni i plato plaže u okruženju ovih bazena su, kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, u zapuštenom stanju. Bazen sa toboganom treba da dobije potpuno novi toboganski toranj sa pet toboganskih staza, a olimpijski bazen treba da bude priveden nameni organizacije takmičenja u plivanju i vaterpolu.

Izgradnja celog kompleksa akva parka ima pet faza, a građevinska dozvola, kako piše Istmedia, za sada je izdata za dve faze.

U drugoj fazi izgradnje akva parka u planu je gradnja objekta sa restoranima brze hrane, objekta za zaposlene kompleksa, bazena sa family toboganima, kamikaze atrakcije i rekreativnog bazena, kao i javnih toaleta i tuševa. U ovoj fazi gradiće se i masažni (vitality) bazen i rekreativni bazen, a u trećoj fazi akva park će dobiti i bazen sa talasima.

U četvrtoj fazi u planu je dečji aqua tower bazen i splash area, a u poslednjoj fazi radiće se rekonstrukcija postojećeg restorana sa dogradnjom restoranske terase kapaciteta oko 200 stolova i izgradnja dečjeg igrališta na otvorenom.

Prvi čovek Bora Aleksandar Milikić najavio je prošlog marta na Fejsbuku da bi Bor u naredne tri godine trebalo da dobije akva park sa 7 bazena na oko 2,5 ha površine u okviru SC Bobana Momčilović Veličković. On je tada objavio i rendere koji prikazuju izgled budućeg akva parka, a koje možete pogledati u galeriji.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...