Otvoren Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma u Velikom Gradištu

02. Septembar 2019
Otvoren Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma u Velikom Gradištu

Svečanom ceremonijom pred velikim brojem posetilaca otvoren je jedanaesti po redu Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma “Silafest 2019” u Velikom Gradištu. Ova jedinstvena turističko-ekološka manifestacija na ovim prostorima, okupila je desetine, režisera, producenata i drugih stvaraoca turističkih i ekoloških filmova iz čitavog sveta koji su se našli u užem izboru za festivalske nagrade. Od 196 pristiglih filmova selekciona komisija je odlučila da žiriju i festivalskoj publici prikaže 57 najboljih ostvarenja.

Poseban značaj ovogodišnjem festivalu daje i predsednik žirija dr Terens Kliford Amos, Evropski konsultant u oblasti visokog obrazovanja, gostujući predavač na brojnim svetskim univerzitetima i predsednik „21st Century Filmworks Ltd”.

I ove godine je tokom festivala organizovan raznovrstan prateći program koji će svim gostima iz zemlje i inostranstva prikazati velike mogućnosti ovog dela Podunavlja – od poseta Ramskoj tvrđavi, Golubačkom gradu, uživanje u ribljim specijalitetima spremanim od strane lokalnih ribara, do takmičenja u ribolovu na plovak, plovidbe brodom po Dunavu i sl.

SILAFEST, koji se ove godine održava od 01. do 07. 09. 2019. godine, je deo lanca filmskih festivala CIFFT koji pod patronatom Svetske turističke organizacije – UNWTO. CIFFT okuplja najbolje festivale ove vrste filmova u svetu koji se održavaju u Njujorku, Los Anđelesu, Varšavi, Berlinu, Kanu, Portu, Beču, Istanbul i dr.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...