Otvoren Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma u Velikom Gradištu

02. September 2019
Otvoren Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma u Velikom Gradištu

Svečanom ceremonijom pred velikim brojem posetilaca otvoren je jedanaesti po redu Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma “Silafest 2019” u Velikom Gradištu. Ova jedinstvena turističko-ekološka manifestacija na ovim prostorima, okupila je desetine, režisera, producenata i drugih stvaraoca turističkih i ekoloških filmova iz čitavog sveta koji su se našli u užem izboru za festivalske nagrade. Od 196 pristiglih filmova selekciona komisija je odlučila da žiriju i festivalskoj publici prikaže 57 najboljih ostvarenja.

Poseban značaj ovogodišnjem festivalu daje i predsednik žirija dr Terens Kliford Amos, Evropski konsultant u oblasti visokog obrazovanja, gostujući predavač na brojnim svetskim univerzitetima i predsednik „21st Century Filmworks Ltd”.

I ove godine je tokom festivala organizovan raznovrstan prateći program koji će svim gostima iz zemlje i inostranstva prikazati velike mogućnosti ovog dela Podunavlja – od poseta Ramskoj tvrđavi, Golubačkom gradu, uživanje u ribljim specijalitetima spremanim od strane lokalnih ribara, do takmičenja u ribolovu na plovak, plovidbe brodom po Dunavu i sl.

SILAFEST, koji se ove godine održava od 01. do 07. 09. 2019. godine, je deo lanca filmskih festivala CIFFT koji pod patronatom Svetske turističke organizacije – UNWTO. CIFFT okuplja najbolje festivale ove vrste filmova u svetu koji se održavaju u Njujorku, Los Anđelesu, Varšavi, Berlinu, Kanu, Portu, Beču, Istanbul i dr.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...