Otvoren centralni trg i etno tržnica u Banji Vrdnik

25. Oktobar 2023
Foto printscreen: Opština Irig
Foto printscreen: Opština Irig

U Banji Vrdnik, jednoj od najposećenijih lokacija na prostoru opštine Irig, 25. oktobra svečano je otvoren rekonstruisan centralni trg u čijem sastavu je i etno tržnica na kojoj će od sada meštani i posetoci moći da kupe proizvode domaćih proizvođača hrane, pića, voća, povrća, lokalnih sireva kao i vina po kojima je ovaj kraj poznat.

- Vrdnik je dobio nov multifunkcionalni prostor koji će osim za rad pijace, koristiti i za održavanje manifestacija poput „Kulturnog leta“ zatim dečijih predstava, ali i kao uređeno i bezbedno mesto za okupljanje roditelja sa decom - rekao je Tihomir Stojaković, predsednik Opštine Irig.

- Banja Vrdnik iz meseca u mesec beleži sve više turista. U avgustu mesecu prošle godine smo imali blizu 40 hiljada registrovanih noćenja u smeštajnim kapacitetima na prostoru opštine Vrdnik gde prednjači Banja Vrdnik, a 2023. ukupan broj je dostigao 42 hiljade noćenja. Od sada će svi ti posetioci u jednom novom ovakovom ambijentu takođe moći i da kupe domaće proizvode na koje smo veoma ponosni - dodao je Tihomir Stojaković.

- Ovo čini značajno proširenje kapacita ukupne turističke ponude Vrdnika, koje će doprineti da u sledeoj sezoni imamo još veći broj registrovanih gostiju i stranih turista - rekao je Dragan Dragičević, direktor Turističke organizacije Iriga.

- Izuzetno nam je važno da su Vlada Republike Srbije i Vlada pokrajine Vojovina prepoznali naš trud zbog čega smo i mogli da apliciramo za realizaciju ovog projekta. Vrednost rekonstuisanog centralnog trga sa etno tržnicom je 13 miliona dinara, od čega je 10 miliona finansirano od strane Ministarstva. Turizma i omaldine.Ovo je druga faza uređenja užeg centra Vrdnika, prva faza je bio park kojim smo dobili jednu novu ambijentalnu celinu, sledi i treća faza za koju je takođe neophodna pomoć i podrška Ministarstva. Planiramo da već u januaru završimo projektnu dokumentaciju i apliciramo za projekat čija je ukupna vrednost oko 50 mioliona dinara - rekao je Tihomir Stojaković, predsednik Opštine Irig.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
HORES predstavio projekat
28. Novembar 2023
Tokom događaja koji je organizovao Savez za pristupačnost, u partnerstvu sa Gradskom...
Turizam
Nova inicijativa za 250.000 vaučera od po 10.000 dinara u 2024.
28. Novembar 2023
Udruženje „Moja Srbija“ ponovilo je poziv Vladi Republike Srbije da u narednoj...
Turizam
Dušan Borovčanin direktor novog preduzeća EXPO 2027 doo
23. Novembar 2023
Vlada Srbije donela je odluku o osnivanju privrednog društva EXPO 2027 d.o.o. Beograd, a...
Turizam
26 godina akcije “Za novi kvalitet u turizmu” – Dodeljene Prizme za najbolje
23. Novembar 2023
Pre više od četvrt veka, tačnije 1997. godine, redakcija magazina “Turistička...