Otvoren centralni trg i etno tržnica u Banji Vrdnik

25. October 2023
Foto printscreen: Opština Irig
Foto printscreen: Opština Irig

U Banji Vrdnik, jednoj od najposećenijih lokacija na prostoru opštine Irig, 25. oktobra svečano je otvoren rekonstruisan centralni trg u čijem sastavu je i etno tržnica na kojoj će od sada meštani i posetoci moći da kupe proizvode domaćih proizvođača hrane, pića, voća, povrća, lokalnih sireva kao i vina po kojima je ovaj kraj poznat.

- Vrdnik je dobio nov multifunkcionalni prostor koji će osim za rad pijace, koristiti i za održavanje manifestacija poput „Kulturnog leta“ zatim dečijih predstava, ali i kao uređeno i bezbedno mesto za okupljanje roditelja sa decom - rekao je Tihomir Stojaković, predsednik Opštine Irig.

- Banja Vrdnik iz meseca u mesec beleži sve više turista. U avgustu mesecu prošle godine smo imali blizu 40 hiljada registrovanih noćenja u smeštajnim kapacitetima na prostoru opštine Vrdnik gde prednjači Banja Vrdnik, a 2023. ukupan broj je dostigao 42 hiljade noćenja. Od sada će svi ti posetioci u jednom novom ovakovom ambijentu takođe moći i da kupe domaće proizvode na koje smo veoma ponosni - dodao je Tihomir Stojaković.

- Ovo čini značajno proširenje kapacita ukupne turističke ponude Vrdnika, koje će doprineti da u sledeoj sezoni imamo još veći broj registrovanih gostiju i stranih turista - rekao je Dragan Dragičević, direktor Turističke organizacije Iriga.

- Izuzetno nam je važno da su Vlada Republike Srbije i Vlada pokrajine Vojovina prepoznali naš trud zbog čega smo i mogli da apliciramo za realizaciju ovog projekta. Vrednost rekonstuisanog centralnog trga sa etno tržnicom je 13 miliona dinara, od čega je 10 miliona finansirano od strane Ministarstva. Turizma i omaldine.Ovo je druga faza uređenja užeg centra Vrdnika, prva faza je bio park kojim smo dobili jednu novu ambijentalnu celinu, sledi i treća faza za koju je takođe neophodna pomoć i podrška Ministarstva. Planiramo da već u januaru završimo projektnu dokumentaciju i apliciramo za projekat čija je ukupna vrednost oko 50 mioliona dinara - rekao je Tihomir Stojaković, predsednik Opštine Irig.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...