Održan Prvi grčko-srpski turistički forum u Solunu

13. Novembar 2018

U kongresnom centru "Velidis" u Solunu 9. novembra održan je Prvi grčko-srpski turistički forum u organizaciji Grčko-srpske komore Severne Grčke, a u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine (PKV).

U svom obraćanju učesnicima, predsednik PKV Boško Vučurević istakao je da je Forum izvrsna prilika za umrežavanje privrednika, kao i uda predstavljanje turističkih potencijala Vojvodine.

- Turizam je spona između država, a Srbi i Grci već imaju duge i jake veze. Sve više grčkih turista posećuje Srbiju i otkriva brojne mogućnosti koje naša zemlja nudi. Na taj način, održavaju se dobri odnosi, a turistička kretanja stvaraju i stabilniju ekonomiju. S obzirom da Grčku i Srbiju povezuje mnoštvo zajedničkih kulturnih, istorijskih, religijskih i turističkih karakteristika, turistički forum pruža mogućnost za njihovu promociju, koja je neizbežan turistički alat - rekao je Vučurević.

Predstavio je i neke od mnogih motiva za dolazak turista u Vojvodinu kao nezaobilaznu destinaciju za domaće i strane turiste.



- Vojvodina raspolaže sa više od 60 hotela različitih kategorija, kapaciteta preko 4.000 ležajeva, što omogućava boravak kako poslovnim gostima, tako i turistima koji dolaze u razgledanje i obilazak Vojvodine - dodao je Vučurević.

Prvi grčko-srpski forum namenjen je svima koji su uključeni u sektor turizma i zainteresovani za razvoj i proširenje poslovnih aktivnosti u ove dve republike - Srbiji i Grčkoj.

Na Forumu su učestvovali predstavnici Privredne komore Srbije, PKV, Privredne komore Republike Srpske, Turističke organizacije Vojvodine, Novog Sada, Beograda, Niša, Banja Luke i predstavnici Novosadskog sajma, kao i predstavnici smeštajnih kapaciteta iz Vojvodine. Oni su kroz prezentacije predstavili turističke kapacitete Vojvodine i Srbije, a potom učestvovali i u bilateralnim razgovorima sa skoro 100 predstavnika grčkih kompanija i poslovnih asocijacija. Svoje proizvode i turističke ponude predstavili su u izložbenom prostoru sajma "Filoksenija" u Solunu.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...