Održan Prvi grčko-srpski turistički forum u Solunu

13. November 2018

U kongresnom centru "Velidis" u Solunu 9. novembra održan je Prvi grčko-srpski turistički forum u organizaciji Grčko-srpske komore Severne Grčke, a u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine (PKV).

U svom obraćanju učesnicima, predsednik PKV Boško Vučurević istakao je da je Forum izvrsna prilika za umrežavanje privrednika, kao i uda predstavljanje turističkih potencijala Vojvodine.

- Turizam je spona između država, a Srbi i Grci već imaju duge i jake veze. Sve više grčkih turista posećuje Srbiju i otkriva brojne mogućnosti koje naša zemlja nudi. Na taj način, održavaju se dobri odnosi, a turistička kretanja stvaraju i stabilniju ekonomiju. S obzirom da Grčku i Srbiju povezuje mnoštvo zajedničkih kulturnih, istorijskih, religijskih i turističkih karakteristika, turistički forum pruža mogućnost za njihovu promociju, koja je neizbežan turistički alat - rekao je Vučurević.

Predstavio je i neke od mnogih motiva za dolazak turista u Vojvodinu kao nezaobilaznu destinaciju za domaće i strane turiste.



- Vojvodina raspolaže sa više od 60 hotela različitih kategorija, kapaciteta preko 4.000 ležajeva, što omogućava boravak kako poslovnim gostima, tako i turistima koji dolaze u razgledanje i obilazak Vojvodine - dodao je Vučurević.

Prvi grčko-srpski forum namenjen je svima koji su uključeni u sektor turizma i zainteresovani za razvoj i proširenje poslovnih aktivnosti u ove dve republike - Srbiji i Grčkoj.

Na Forumu su učestvovali predstavnici Privredne komore Srbije, PKV, Privredne komore Republike Srpske, Turističke organizacije Vojvodine, Novog Sada, Beograda, Niša, Banja Luke i predstavnici Novosadskog sajma, kao i predstavnici smeštajnih kapaciteta iz Vojvodine. Oni su kroz prezentacije predstavili turističke kapacitete Vojvodine i Srbije, a potom učestvovali i u bilateralnim razgovorima sa skoro 100 predstavnika grčkih kompanija i poslovnih asocijacija. Svoje proizvode i turističke ponude predstavili su u izložbenom prostoru sajma "Filoksenija" u Solunu.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...