Održan II Turistički forum: Objedinjavanje turističke ponude za više stranih turista u regionu

24. Februar 2017
Održan II Turistički forum: Objedinjavanje turističke ponude za više stranih turista u regionu

Zajednički turistički proizvodi zemalja regiona predstavljaju najbolji način da se promoviše receptivni turizam, radi povećanja broja stranih turista i prepoznatljivosti regiona, ukazano je na Drugom turističkom forumu o unapređenju regionalne saradnje u oblasti turizma, koji je u organizaciji Privredne komore Srbije i Privredne komore Crne Gore održan 24. februara 2017. na Beogradskom sajmu.

Pomoćnik ministra za turizam Renata Pindžo ocenila je veoma značajnim projekat formiranja jedinstvene turističke ponude Srbije i Crne Gore sa konkretnim aranžmanima. Zajednički turistički proizvod Srbije i Crne Gore obuhvata različite programe utemeljene na specifičnoj prirodnoj i kulturnoj baštini dve zemlje - od morskog, planinskog i banjskog turizma, preko avanturističkih doživljaja, do gastronomije i uživanja u tradicionalnim jelima.

Milica Čubrilo, sekretar Udruženja za turizam Privredne komore Srbije najavila je kreiranje zajedničke ponude i sa ostalim privrednim komorama u regionu, ističući da je ovaj projekat samo prvi u nizu.

- Veoma je značajno što su kolege iz regiona, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije, izrazile spremnost da se uključe u ovaj projekat koji smo počeli sa Crnom Gorom - rekla je Čubrilo i najavila da će projekat biti predstavljen i na Biznis forumu na Kopaoniku.

Direktorka Centra za regionalnu saradnju i inicijative PKS Danica Milovanović ukazala je na značaj ovakvih projekata za regionalnu saradnju i istakla da su na tom poslu angažovane komore članice Komorskog investicionog foruma.

Marija Labović, v.d. direktora Turističke organizacije Srbije najavila je promociju turističke ponude Srbije i Crne Gore na međunarodnim sajmovima, najpre na najvećem evropskom sajmu turizma, u Berlinu. Zajednički turistički proizvod biće promovisan i kroz različite aktivnosti turističkih organizacija Srbije i Crne Gore, predstavništva privrednih komora i centara za dijasporu, na trećim tržištima - Kine, Japana, Belgije, Holandije, Nemačke i drugih.

Na forumu, koji je održan u okviru Sajma turizma, učestvovali su predstavnici turističkih organizacija regiona i privrednih komora Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Jedinstvenu turističku ponudu kreirale su Privredna komora Srbije i Privredna komora Crne Gore, i ona obuhvata sedam različitih programa koji će biti predstavljeni trećim tržištima. Projekat je objedinio 35 privrednih subjekata u Srbiji i oko 15 turističkih atrakcija, kao što su nacionalni parkovi, rezervati, manastiri. Inicijativa je potekla od Ambasade Crne Gore u Beogradu, a projekat se realizuje u saradnji sa nacionalnim turističkim organizacijama dve zemlje i resornim ministarstvima.

Više o zajedničkom turističkom proizvodu Srbije i Crne Gore možete pročitati OVDE.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...