Novinari iz Izraela u našoj zemlji: „Srećni su turisti koji posete Beograd i Srbiju“

11. Septembar 2023
Foto: TOB, Jelena Stanković
Foto: TOB, Jelena Stanković

- Kada turizam u celom svetu postaje sve skuplji, na samo par sati leta avionom otkrili smo destinaciju koja je arhitektonski raj, sa izvanrednom gastronomskom scenom, skrivenim „hipsterskim“ lokacijama, i predivnom panoramom, sve to sa pristupačnim cenama - kaže Jotam Avitan iz uticajnog izraelskog medija Aviation News koji sa još nekoliko novinara iz Izraela ovih dana obilazi Beograd i Srbiju.

Kako bi privukla što veći broj turista iz Izraela u našu zemlju, Turistička organizacija Beograda je sa Turističkom organizacijom Srbije i nacionalnom avio kompanijom Er Srbija koja od aprila ove godine ima direktne letove između Tel Aviva i Beograda, organizovala višednevni boravak novinara važnih i uticajnih medija iz Izraela.

- Srbija, a posebno Beograd, odaju snažan osećaj istorije, kombinovan sa modernom vibrantnom kulturom. To se oseća u prelepim ulicama, preukusnoj hrani koja je savršen spoj tradicionalnog i novog, a ponajviše u ljudima koji su veoma strastveni u pogledu svog nasleđa, i ponosni da sve to podele sa srećnim turistima koji posete ovu predivnu zemlju - ističe Danijel Mihaeli, novinar uglednog medija Mako.

Gosti su imali prilike da upoznaju turističku ponudu Beograda i Novog Sada, kulturne i istorijske znamenitosti, turističke atrakcije kao i bogatu gastronomsku scenu. Pored Narodnog muzeja i Muzeja Nikole Tesle, novinari su posetili Kraljevski dvor na Dedinju, uživali su u panorami sa kupole Hrama svetog Save, kule Gardoš i platoa kod spomenika Pobednik, krstarili rekama brodom Nikola Tesla, a tokom izleta do Novog Sada, obišli su Petrovaradinsku tvrđavu i jednu od vinarija na Fruškoj gori.

- Beograd je veoma živ i prelep grad, prepun mladih ljudi, što mu daje posebnu energiju. Izraelski turisti ovde mogu uživati u obilasku grada, dobroj hrani, noćnom provodu i šopingu - dodaje influenserka Rinat Barak koja je na svom profilu @travelsinbetween već objavila pregršt preporuka za posetu našem gradu.

- Nije lako pridobiti izraelske turiste jer spadaju u goste posebnih preferenci, a mi imamo sve uslove da ih u narednom periodu ugostimo u sve većem broju, zahvaljujući direktnim letova Er Srbije i bogatoj ponudi - istakla je Jelena Stanković iz Turističke organizacije Beograda.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air France povećava broj letova i uvodi nove destinacije u zimskoj sezoni 2024-2025
22. Maj 2024
Tokom zimskog reda letenja, tačnije od novembra 2024. do marta 2025. godine, francuski...
Turizam
Air Serbia pokreće program plaćene letnje prakse
22. Maj 2024
Air Serbia pokreće program plaćene letnje prakse za studente četvrte godine, master studija,...
Turizam
Kreiran softver za turističke agencije koji automatizuje sve procese poslovanja
20. Maj 2024
TuristAgent je novi softver za turističke agencije koji smanjuje vreme utrošeno na...
Turizam
EXIT i TOS udružuju snage za povećanje broja stranih turista u Srbiji
20. Maj 2024
EXIT Fondacija i Turistička Organizacija Srbije potpisali su protokol u kom udružuju snage za...