Novinari iz Izraela u našoj zemlji: „Srećni su turisti koji posete Beograd i Srbiju“

11. September 2023
Foto: TOB, Jelena Stanković
Foto: TOB, Jelena Stanković

- Kada turizam u celom svetu postaje sve skuplji, na samo par sati leta avionom otkrili smo destinaciju koja je arhitektonski raj, sa izvanrednom gastronomskom scenom, skrivenim „hipsterskim“ lokacijama, i predivnom panoramom, sve to sa pristupačnim cenama - kaže Jotam Avitan iz uticajnog izraelskog medija Aviation News koji sa još nekoliko novinara iz Izraela ovih dana obilazi Beograd i Srbiju.

Kako bi privukla što veći broj turista iz Izraela u našu zemlju, Turistička organizacija Beograda je sa Turističkom organizacijom Srbije i nacionalnom avio kompanijom Er Srbija koja od aprila ove godine ima direktne letove između Tel Aviva i Beograda, organizovala višednevni boravak novinara važnih i uticajnih medija iz Izraela.

- Srbija, a posebno Beograd, odaju snažan osećaj istorije, kombinovan sa modernom vibrantnom kulturom. To se oseća u prelepim ulicama, preukusnoj hrani koja je savršen spoj tradicionalnog i novog, a ponajviše u ljudima koji su veoma strastveni u pogledu svog nasleđa, i ponosni da sve to podele sa srećnim turistima koji posete ovu predivnu zemlju - ističe Danijel Mihaeli, novinar uglednog medija Mako.

Gosti su imali prilike da upoznaju turističku ponudu Beograda i Novog Sada, kulturne i istorijske znamenitosti, turističke atrakcije kao i bogatu gastronomsku scenu. Pored Narodnog muzeja i Muzeja Nikole Tesle, novinari su posetili Kraljevski dvor na Dedinju, uživali su u panorami sa kupole Hrama svetog Save, kule Gardoš i platoa kod spomenika Pobednik, krstarili rekama brodom Nikola Tesla, a tokom izleta do Novog Sada, obišli su Petrovaradinsku tvrđavu i jednu od vinarija na Fruškoj gori.

- Beograd je veoma živ i prelep grad, prepun mladih ljudi, što mu daje posebnu energiju. Izraelski turisti ovde mogu uživati u obilasku grada, dobroj hrani, noćnom provodu i šopingu - dodaje influenserka Rinat Barak koja je na svom profilu @travelsinbetween već objavila pregršt preporuka za posetu našem gradu.

- Nije lako pridobiti izraelske turiste jer spadaju u goste posebnih preferenci, a mi imamo sve uslove da ih u narednom periodu ugostimo u sve većem broju, zahvaljujući direktnim letova Er Srbije i bogatoj ponudi - istakla je Jelena Stanković iz Turističke organizacije Beograda.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...