Novinari iz Izraela u našoj zemlji: „Srećni su turisti koji posete Beograd i Srbiju“

11. September 2023
Foto: TOB, Jelena Stanković
Foto: TOB, Jelena Stanković

- Kada turizam u celom svetu postaje sve skuplji, na samo par sati leta avionom otkrili smo destinaciju koja je arhitektonski raj, sa izvanrednom gastronomskom scenom, skrivenim „hipsterskim“ lokacijama, i predivnom panoramom, sve to sa pristupačnim cenama - kaže Jotam Avitan iz uticajnog izraelskog medija Aviation News koji sa još nekoliko novinara iz Izraela ovih dana obilazi Beograd i Srbiju.

Kako bi privukla što veći broj turista iz Izraela u našu zemlju, Turistička organizacija Beograda je sa Turističkom organizacijom Srbije i nacionalnom avio kompanijom Er Srbija koja od aprila ove godine ima direktne letove između Tel Aviva i Beograda, organizovala višednevni boravak novinara važnih i uticajnih medija iz Izraela.

- Srbija, a posebno Beograd, odaju snažan osećaj istorije, kombinovan sa modernom vibrantnom kulturom. To se oseća u prelepim ulicama, preukusnoj hrani koja je savršen spoj tradicionalnog i novog, a ponajviše u ljudima koji su veoma strastveni u pogledu svog nasleđa, i ponosni da sve to podele sa srećnim turistima koji posete ovu predivnu zemlju - ističe Danijel Mihaeli, novinar uglednog medija Mako.

Gosti su imali prilike da upoznaju turističku ponudu Beograda i Novog Sada, kulturne i istorijske znamenitosti, turističke atrakcije kao i bogatu gastronomsku scenu. Pored Narodnog muzeja i Muzeja Nikole Tesle, novinari su posetili Kraljevski dvor na Dedinju, uživali su u panorami sa kupole Hrama svetog Save, kule Gardoš i platoa kod spomenika Pobednik, krstarili rekama brodom Nikola Tesla, a tokom izleta do Novog Sada, obišli su Petrovaradinsku tvrđavu i jednu od vinarija na Fruškoj gori.

- Beograd je veoma živ i prelep grad, prepun mladih ljudi, što mu daje posebnu energiju. Izraelski turisti ovde mogu uživati u obilasku grada, dobroj hrani, noćnom provodu i šopingu - dodaje influenserka Rinat Barak koja je na svom profilu @travelsinbetween već objavila pregršt preporuka za posetu našem gradu.

- Nije lako pridobiti izraelske turiste jer spadaju u goste posebnih preferenci, a mi imamo sve uslove da ih u narednom periodu ugostimo u sve većem broju, zahvaljujući direktnim letova Er Srbije i bogatoj ponudi - istakla je Jelena Stanković iz Turističke organizacije Beograda.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Do kraja godine novi Air Serbia Premijum salon na beogradskom aerodromu
29. May 2024
Air Serbia planira da krajem 2024. godine otvori novi Premijum salon na terminalu C10...
Tourism
Leteti na francuski način: konsijerž, osam miliona boca vina godišnje i kuvari sa Mišelinovim zvezdicama
28. May 2024
Nacionalne avio-kompanije pored svojih osnovnih delatnosti prevoza ljudi i robe, često uzimaju...
Tourism
Mesopotamija Ekspres: Najnovija turistička železnička ruta u Turskoj
28. May 2024
Da li biste želeli da istražite očaravajuću lepotu Turske vozom? Prolećni i letnji...
Tourism
Lufthanza privlači putnike besplatnom kafom
28. May 2024
Nemački nacionalni avio-prevoznik Lufthanza će još ovog leta na nekim linijama u...