Nagrada „Turistički cvet“ dodeljena najboljima u turizmu Srbije po 38. put

07. Decembar 2023
Autor fotografije: Miljan Bosnić
Autor fotografije: Miljan Bosnić

Najznačajnija nagrada u turizmu Srbije „TURISTIČKI CVET“ je dodeljena 38. put najboljima i najzaslužnijima za značajno podizanje kvaliteta turističkih usluga , kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji srpskog turizma.

Turistička organizacija Srbije je u okviru svečane atmosfera beogradskog kluba „Just&Lobby“ u sredu 6. decembra, proglasila pobednike za 2023. godinu, među 105 prijavljenih kadidata raspoređenih u 7 različitih kategorija. Specijalno priznanje, van kategorija, dodeljeno je kompaniji ErSrbija za doprinos odličnim rezultatima srpskog turizma, dok je u kategoriji Hotel nagrada dodeljena za dva hotela.

Na samom početku gostima se obratio Uroš Kandić, državni sekretar za turizam pri Ministrastvu turizma i omladine, skrećući pažnju na uspeh srpskog turizma u prethodnom periodu, modernizaciji turizma u Srbiji koja je već krenula pokretanjem platforme E-turista, kao i o uvođenju novih tehnologija u narednom periodu, povećanju ulaganja u turizam Srbije, a sve to uz veliku zahvalnost turističkoj privredi.

U nastavku je svoje utiske prenela Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, iznoseći značajan uspeh nove rekordne godine po broju dolazaka turista, po uvećanju broja noćenja kao i rastu deviznog priliva od turizma u Srbiji od čak 8%. Gospođa Labović je skrenula pažnju da je Turističke organizacije Srbije kroz domaće i inostrane sajmove, kroz medijske kampanje, a posebno digitalne kanale uspela da skrene pažnju domaćim i inostranim turistima na lepote i značaj Srbije. Predstavljajući trenutne aktivnosti i najavljujući planove za budućnost, zahvalila se svim zaposlenima u turizmu, medijima i ostalim gostima na saradnji sa kojima očekuje nove zajedničke uspehe.

Pored visokih zvanica događaju su prisustvovali predstavnici lokalnih turističkih organizacija, hotela, turističkih agencija, predstavnici medija, organizatori manifestacija i mnogi drugi.

Dobitnici nagrade „TURISTIČKI CVET“ za 2023. godinu su:

  • Turistička organizacija Zlatibor (kategorija: Turistička organizacija)
  • Dani berbe grožđa, Vršac (kategorija: Turistička manifestacija)
  • „Hedonic Travel“ iz Beograda (kategorija: Turistička agencija)
  • Hotel Hilton i Hotel Gorski (kategorija: Ugostiteljski objekat za smeštaj – Hotel)
  • Aleksandrović VT iz Topole (kategorija: Ostali ugostiteljski objekat za smeštaj)
  • Prirodnjački centar Svilajnac (kategorija: Pravni subjekt za doprinos unapređivanju turističke ponude i promocije turizma)
  • Dva ranca beg iz kanca (kategorija: Influenser / Bloger)
  • TV emisija „150 minuta“ (kategorija: Elektronski ili štampani medij za predstavljanje Srbije kao turističke destinacije)

Svi kandidati, a naročito nagrađeni, su zaslužno doprineli razvoju turizma u Srbiji i postavljanju Srbije na prvo mesto po opravku turističkog prometa u Evropi.

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
U planu proširenje kapaciteta Specijalne bolnice za rehabilitaciju Termal
13. Maj 2024
Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu...
Turizam
Vršac: U planu izgradnja novog atraktivnijeg vidikovca na Guduričkom vrhu
10. Maj 2024
Grad Vršac, u saradnji sa Ministarstvom turizma, planira izgradnju novog atraktivnijeg,...
Turizam
Kruzeri počeli da dolaze do Golubačke tvrđave
08. Maj 2024
Tvrđava Golubački grad je prvi međunarodni rečni kruzer ove godine ugostila 17. marta. Do...
Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...