Nagrada „Turistički cvet“ dodeljena najboljima u turizmu Srbije po 38. put

07. December 2023
Autor fotografije: Miljan Bosnić
Autor fotografije: Miljan Bosnić

Najznačajnija nagrada u turizmu Srbije „TURISTIČKI CVET“ je dodeljena 38. put najboljima i najzaslužnijima za značajno podizanje kvaliteta turističkih usluga , kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji srpskog turizma.

Turistička organizacija Srbije je u okviru svečane atmosfera beogradskog kluba „Just&Lobby“ u sredu 6. decembra, proglasila pobednike za 2023. godinu, među 105 prijavljenih kadidata raspoređenih u 7 različitih kategorija. Specijalno priznanje, van kategorija, dodeljeno je kompaniji ErSrbija za doprinos odličnim rezultatima srpskog turizma, dok je u kategoriji Hotel nagrada dodeljena za dva hotela.

Na samom početku gostima se obratio Uroš Kandić, državni sekretar za turizam pri Ministrastvu turizma i omladine, skrećući pažnju na uspeh srpskog turizma u prethodnom periodu, modernizaciji turizma u Srbiji koja je već krenula pokretanjem platforme E-turista, kao i o uvođenju novih tehnologija u narednom periodu, povećanju ulaganja u turizam Srbije, a sve to uz veliku zahvalnost turističkoj privredi.

U nastavku je svoje utiske prenela Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, iznoseći značajan uspeh nove rekordne godine po broju dolazaka turista, po uvećanju broja noćenja kao i rastu deviznog priliva od turizma u Srbiji od čak 8%. Gospođa Labović je skrenula pažnju da je Turističke organizacije Srbije kroz domaće i inostrane sajmove, kroz medijske kampanje, a posebno digitalne kanale uspela da skrene pažnju domaćim i inostranim turistima na lepote i značaj Srbije. Predstavljajući trenutne aktivnosti i najavljujući planove za budućnost, zahvalila se svim zaposlenima u turizmu, medijima i ostalim gostima na saradnji sa kojima očekuje nove zajedničke uspehe.

Pored visokih zvanica događaju su prisustvovali predstavnici lokalnih turističkih organizacija, hotela, turističkih agencija, predstavnici medija, organizatori manifestacija i mnogi drugi.

Dobitnici nagrade „TURISTIČKI CVET“ za 2023. godinu su:

  • Turistička organizacija Zlatibor (kategorija: Turistička organizacija)
  • Dani berbe grožđa, Vršac (kategorija: Turistička manifestacija)
  • „Hedonic Travel“ iz Beograda (kategorija: Turistička agencija)
  • Hotel Hilton i Hotel Gorski (kategorija: Ugostiteljski objekat za smeštaj – Hotel)
  • Aleksandrović VT iz Topole (kategorija: Ostali ugostiteljski objekat za smeštaj)
  • Prirodnjački centar Svilajnac (kategorija: Pravni subjekt za doprinos unapređivanju turističke ponude i promocije turizma)
  • Dva ranca beg iz kanca (kategorija: Influenser / Bloger)
  • TV emisija „150 minuta“ (kategorija: Elektronski ili štampani medij za predstavljanje Srbije kao turističke destinacije)

Svi kandidati, a naročito nagrađeni, su zaslužno doprineli razvoju turizma u Srbiji i postavljanju Srbije na prvo mesto po opravku turističkog prometa u Evropi.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...