Muzički vatromet u Budvi okupio 13.000 turista

04. Jun 2018
Muzički vatromet u Budvi okupio 13.000 turista

Prvi Međunarodni festival duvačkih orkestara gradskih muzika Budve, Tivta, Kotora, Makarske, Omiša, Stolca i Đenovića, održan je ovog vikenda. Mnogobrojni posetioci imali su priliku da uživaju u šarenolikim kompozicijama, od marševa, koračnica, dalmatinskih pop melodija, pa sve do svetski poznatih pop i rok hitova. Muzički vikend završen je spektakularnim vatrometom i koncertom popularnog regionalnog pevača Vlade Georgieva.

Prema rečima Mladena Franovića, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Budva, festival je privukao i pažnju velikog broja posetilaca kojih ovih dana u Budvi ima više od 13.000.

- Ovakvi festivali na najlepši način upoznaju turiste sa našom tradicijom i muzičkom kulturom, ali i burnom istorijom, jer muzika pamti i slavne, ali i one manje lepe trenutke. Gradski orkestri su dočekivali, ali i ispraćali, radovali se i tugovali, bili su neizostavni deo života svojih sugrađana i mi imamo želju da oni to i ostanu. Dosadašnjim manifestacijama u Budvi zadovoljni su turisti, ali i žitelji Budve i privreda. Tome smo svi doprineli jer smo svi mi Budva. Ako nema zajedničke energije onda nema ni rezultata - istakao je Franović i najavio da će u Budvi ne samo u predsezoni, nego i tokom celog leta biti organizovane brojne manifestacije, muzički festivali i koncerti i folklorne večeri koje će obogatiti turističku ponudu ovog grada.



Festival je organizovala Turistička organizacija Budve, lokalna samouprava i Gradska muzika Budva, u okviru promotivne kampanje “U susret novom ljetu”.

Publika je, pored koncerta, u subotu imala priliku da uživa u svečanom defileu gradskih orkestara od bazena "Rondo", budvanskim šetalištem do trga ispred Starog grada.

Utisci posetilaca ovog događaja su da je ovo veoma atraktivan festival koji je oplemenio Budvu, i koji je u kalendar dešavanja uveo novu manifestaciju, koja će narednih godina postajati sve bolja i kvalitetnija.



- Želja nam je da ovaj festival postane još jedan događaj po kojem će Budva biti prepoznata u regionu i da nas muzika sve na najlepši način poveže i učvrsti prijateljstva - rekao je Marko Marković, predstavnik Gradske muzike Budva.
Marković je zahvalio Turističkoj organizaciji Budve na ovom festival, kao i svim orkestrima i gostima  koji su boravili u Budvi prethodnih dana.

Stanovnici Budve i mnogobrojni turisti su u nedelju imali priliku da na glavnom trgu prisustvuju i koncertu popularnog pevača Vlade Georgieva. Ovaj koncert je povodom 20 godina uspešnog rada, svom gradu i njegovim gostima poklonila Grill bašta "Parma".

- Budvu dobro znam i prva asocijacija na nju su mi prijatelji i prelepi stari grad. Uvek se prilagođavam ambijentu gde držim koncert, jer je drugačiji osećaj nastupati pored kamene tvrđave, u odnosu na onaj kada pevam u svečanim salama i beogradskoj Areni pred mnogo ljudi - rekao je Vlado Georgiev.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...