Muzički vatromet u Budvi okupio 13.000 turista

04. June 2018
Muzički vatromet u Budvi okupio 13.000 turista

Prvi Međunarodni festival duvačkih orkestara gradskih muzika Budve, Tivta, Kotora, Makarske, Omiša, Stolca i Đenovića, održan je ovog vikenda. Mnogobrojni posetioci imali su priliku da uživaju u šarenolikim kompozicijama, od marševa, koračnica, dalmatinskih pop melodija, pa sve do svetski poznatih pop i rok hitova. Muzički vikend završen je spektakularnim vatrometom i koncertom popularnog regionalnog pevača Vlade Georgieva.

Prema rečima Mladena Franovića, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Budva, festival je privukao i pažnju velikog broja posetilaca kojih ovih dana u Budvi ima više od 13.000.

- Ovakvi festivali na najlepši način upoznaju turiste sa našom tradicijom i muzičkom kulturom, ali i burnom istorijom, jer muzika pamti i slavne, ali i one manje lepe trenutke. Gradski orkestri su dočekivali, ali i ispraćali, radovali se i tugovali, bili su neizostavni deo života svojih sugrađana i mi imamo želju da oni to i ostanu. Dosadašnjim manifestacijama u Budvi zadovoljni su turisti, ali i žitelji Budve i privreda. Tome smo svi doprineli jer smo svi mi Budva. Ako nema zajedničke energije onda nema ni rezultata - istakao je Franović i najavio da će u Budvi ne samo u predsezoni, nego i tokom celog leta biti organizovane brojne manifestacije, muzički festivali i koncerti i folklorne večeri koje će obogatiti turističku ponudu ovog grada.

Festival je organizovala Turistička organizacija Budve, lokalna samouprava i Gradska muzika Budva, u okviru promotivne kampanje “U susret novom ljetu”.

Publika je, pored koncerta, u subotu imala priliku da uživa u svečanom defileu gradskih orkestara od bazena "Rondo", budvanskim šetalištem do trga ispred Starog grada.

Utisci posetilaca ovog događaja su da je ovo veoma atraktivan festival koji je oplemenio Budvu, i koji je u kalendar dešavanja uveo novu manifestaciju, koja će narednih godina postajati sve bolja i kvalitetnija.

- Želja nam je da ovaj festival postane još jedan događaj po kojem će Budva biti prepoznata u regionu i da nas muzika sve na najlepši način poveže i učvrsti prijateljstva - rekao je Marko Marković, predstavnik Gradske muzike Budva.
Marković je zahvalio Turističkoj organizaciji Budve na ovom festival, kao i svim orkestrima i gostima  koji su boravili u Budvi prethodnih dana.

Stanovnici Budve i mnogobrojni turisti su u nedelju imali priliku da na glavnom trgu prisustvuju i koncertu popularnog pevača Vlade Georgieva. Ovaj koncert je povodom 20 godina uspešnog rada, svom gradu i njegovim gostima poklonila Grill bašta "Parma".

- Budvu dobro znam i prva asocijacija na nju su mi prijatelji i prelepi stari grad. Uvek se prilagođavam ambijentu gde držim koncert, jer je drugačiji osećaj nastupati pored kamene tvrđave, u odnosu na onaj kada pevam u svečanim salama i beogradskoj Areni pred mnogo ljudi - rekao je Vlado Georgiev.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...