Montenegro Airlines zatvara predstavništva širom Evrope

06. Mart 2020
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Crnogorski državni avio-prevoznik Montenegro Airlines doneo je odluku o ukidanju predstavništava u Moskvi, Parizu, Beču, Frankfurtu i Londonu, kao i smanjenju broja zaposlenih do 50 odsto u predstavništvu Beograd.

U avio-kompaniji kažu da je ova odluka doneta u skladu sa novim trendovima u avio-industriji koje karakteriše, kako ističu, visoki stepen digitalizacije u poslovanju i samim tim smanjenom potrebom za fizičkim prisustvom predstavnika na ciljnim tržištima, a biće sprovedena do kraja letnje sezone, prenosi portal CdM.

Pored toga, Odbor direktora Montenegro Airlines-a je definisao rokove za izradu inovirane komercijalne strategije kompanije koja treba da definiše jasnu tržišnu profilaciju kompanije u narednom periodu i mere koje je neophodno preduzeti u tom pravcu.

- “U toku su aktivnosti koje se tiču kratkoročne i dugoročne nabavke aviona. Definisan je rok od najviše 30 dana za izradu novog Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji, sistematizaciji i opisu poslova, koji treba da omogući dodatnu optimizaciju broja zaposlenih - navodi se u saopštenju avio-prevoznika.

Dodaje se, takođe, da se ugovori koji su na određeno vreme nakon isteka neće produžavati osim u slučaju licenciranog i deficitarnog osoblja.

Na sednici su razmatrane, između ostalog, i aktivnosti vezane za implementaciju Plana finansijske konsolidacije i rezultati koji su po tom pitanju ostvareni od početka 2020.

- Za prva dva meseca 2020. godine Montenegro Airlines je prevezao preko 55 hiljada putnika, ili 1,3 odsto više i ostvario bolji poslovni rezultat za 120.000 evra u odnosu na isti period prethodne godine, uz dva odsto bolju popunjenost putničke kabine - navodi se u saopštenju kompanije.

Zaključeno je i da novonastala situacija sa Covid-19 virusom predstavlja značajnu opasnost za uspešno poslovanje u narednom periodu.

Kompanijske operativne i komercijalne službe maksimalnu pažnju posvećuju ovom problemu, pre svega u cilju zaštite putnika i osoblja od samog virusa, ali i zaštite poslovanja kompanije od posledica koje je širenje virusa izazvalo na tržištu”, poručio je menadžment Montenegro Airlines-a.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...