Montenegro Airlines zatvara predstavništva širom Evrope

06. March 2020
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Crnogorski državni avio-prevoznik Montenegro Airlines doneo je odluku o ukidanju predstavništava u Moskvi, Parizu, Beču, Frankfurtu i Londonu, kao i smanjenju broja zaposlenih do 50 odsto u predstavništvu Beograd.

U avio-kompaniji kažu da je ova odluka doneta u skladu sa novim trendovima u avio-industriji koje karakteriše, kako ističu, visoki stepen digitalizacije u poslovanju i samim tim smanjenom potrebom za fizičkim prisustvom predstavnika na ciljnim tržištima, a biće sprovedena do kraja letnje sezone, prenosi portal CdM.

Pored toga, Odbor direktora Montenegro Airlines-a je definisao rokove za izradu inovirane komercijalne strategije kompanije koja treba da definiše jasnu tržišnu profilaciju kompanije u narednom periodu i mere koje je neophodno preduzeti u tom pravcu.

- “U toku su aktivnosti koje se tiču kratkoročne i dugoročne nabavke aviona. Definisan je rok od najviše 30 dana za izradu novog Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji, sistematizaciji i opisu poslova, koji treba da omogući dodatnu optimizaciju broja zaposlenih - navodi se u saopštenju avio-prevoznika.

Dodaje se, takođe, da se ugovori koji su na određeno vreme nakon isteka neće produžavati osim u slučaju licenciranog i deficitarnog osoblja.

Na sednici su razmatrane, između ostalog, i aktivnosti vezane za implementaciju Plana finansijske konsolidacije i rezultati koji su po tom pitanju ostvareni od početka 2020.

- Za prva dva meseca 2020. godine Montenegro Airlines je prevezao preko 55 hiljada putnika, ili 1,3 odsto više i ostvario bolji poslovni rezultat za 120.000 evra u odnosu na isti period prethodne godine, uz dva odsto bolju popunjenost putničke kabine - navodi se u saopštenju kompanije.

Zaključeno je i da novonastala situacija sa Covid-19 virusom predstavlja značajnu opasnost za uspešno poslovanje u narednom periodu.

Kompanijske operativne i komercijalne službe maksimalnu pažnju posvećuju ovom problemu, pre svega u cilju zaštite putnika i osoblja od samog virusa, ali i zaštite poslovanja kompanije od posledica koje je širenje virusa izazvalo na tržištu”, poručio je menadžment Montenegro Airlines-a.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...