Model razvoja Zlatibora prenet na Zlatar i Taru

17. Avgust 2020
Tara, foto: Pixabay
Tara, foto: Pixabay

- Svi naši prethodni rezultati i velika podrška građana, koju smo dobili na lokalnim izborima uticali su i na odlično pozicioniranje Zdrave Srbije (ZS), kako u Čajetini, tako i u drugim opštinama Zlatiborskog okruga, baš iz razloga što je naš program zasnovan na politici saradnje i primene uspešnog modela razvoja Zlatibora u drugim sredinama, koje takođe imaju veliki privredni i turistički potencijal, među kojima su svakako i Zlatar i Tara - izjavio je Milan Stamatović, predsednik ZS, povodom današnje konstitutivne sednice lokalnog parlamenta u Novoj Varoši, u čijem radu će učestvovati i Zdrava Srbija.

- Ukoliko želimo da omogućimo ljudima bolji životni standard i obezbedimo ravnomeran ekonomski razvoj, moramo da gledamo šire, da se ne vežemo samo za jednu opštinu ili grad, već da se fokusiramo na regiju, i da tako napravimo program unapređenja ključnih privrednih grana za svaku oblast posebno, što je za područje Nove Varoši, baš kao i za Zlatibor, poljoprivreda i turizam, na čemu ćemo posebno insistirali u opštinskom parlamentu - kaže Stamatović.

Osim u Čajetini, gde je još pre mesec dana Zdrava Srbija prva u Srbiji formirala vlast, ZS ima svoje predstavnike u lokalnim parlamentima u Užicu, Novoj Varoši, Požegi, Arilju, Priboju, Ivanjici, Kraljevu i Kragujevcu.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Poslednji komentari

vera
Ponedeljak , 17.08.2020. 14:02h
Preporuka:
2
+
0
-
Blago nama. Na Zlatiboru smo bili poslednji put 2008 januar. Ono sto smo videli u centru i oko centra je-Kaludjerica u malom. Kuce nabijene jedna uz drugu (vile, apartmani itd), basti i dvorista ili nema ili su mikro velicine.Dok smo hodali ulicom do centra, kanalizacija tj sahtovi su sirili uporan smrad, prebukiranog naselja. Ja se nadam da Tara i Zlatar nikad nece liciti na Zlatibor.

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...