Model razvoja Zlatibora prenet na Zlatar i Taru

17. August 2020
Tara, foto: Pixabay
Tara, foto: Pixabay

- Svi naši prethodni rezultati i velika podrška građana, koju smo dobili na lokalnim izborima uticali su i na odlično pozicioniranje Zdrave Srbije (ZS), kako u Čajetini, tako i u drugim opštinama Zlatiborskog okruga, baš iz razloga što je naš program zasnovan na politici saradnje i primene uspešnog modela razvoja Zlatibora u drugim sredinama, koje takođe imaju veliki privredni i turistički potencijal, među kojima su svakako i Zlatar i Tara - izjavio je Milan Stamatović, predsednik ZS, povodom današnje konstitutivne sednice lokalnog parlamenta u Novoj Varoši, u čijem radu će učestvovati i Zdrava Srbija.

- Ukoliko želimo da omogućimo ljudima bolji životni standard i obezbedimo ravnomeran ekonomski razvoj, moramo da gledamo šire, da se ne vežemo samo za jednu opštinu ili grad, već da se fokusiramo na regiju, i da tako napravimo program unapređenja ključnih privrednih grana za svaku oblast posebno, što je za područje Nove Varoši, baš kao i za Zlatibor, poljoprivreda i turizam, na čemu ćemo posebno insistirali u opštinskom parlamentu - kaže Stamatović.

Osim u Čajetini, gde je još pre mesec dana Zdrava Srbija prva u Srbiji formirala vlast, ZS ima svoje predstavnike u lokalnim parlamentima u Užicu, Novoj Varoši, Požegi, Arilju, Priboju, Ivanjici, Kraljevu i Kragujevcu.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Last comment

vera
Monday , 17.08.2020. 14:02h
Recommendation:
2
+
0
-
Blago nama. Na Zlatiboru smo bili poslednji put 2008 januar. Ono sto smo videli u centru i oko centra je-Kaludjerica u malom. Kuce nabijene jedna uz drugu (vile, apartmani itd), basti i dvorista ili nema ili su mikro velicine.Dok smo hodali ulicom do centra, kanalizacija tj sahtovi su sirili uporan smrad, prebukiranog naselja. Ja se nadam da Tara i Zlatar nikad nece liciti na Zlatibor.

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...