Memić: Država nastavlja intenzivna ulaganja u turističku infrastrukturu

01. Decembar 2022
Svitanje: Hotel Sunce - Sokobanja, autor Ljiljana Rebronja
Svitanje: Hotel Sunce - Sokobanja, autor Ljiljana Rebronja

Ministar turizma i omladine Husein Memić izjavio je juče da će država i naredne godine nastaviti intenzivno da ulaže u turističku infrastrukturu Srbije, kao i da je Sokobanja najbolji primer kako ulaganja države koja prate i investicije privatnog sektora mogu podići destinaciju u rang vodećih u zemlji.

Memić je prilikom obilaska Sokobanje istakao da je ova lokalna samouprava, posle Beograda, ostvarila najveći broj noćenja turista u 2022. godini i podsetio da je taj rezultat u velikoj meri posledica činjenice da je svaki treći podeljeni vaučer iskorišćen upravo u Sokobanji.

- Oni koji uzimaju vaučere sami biraju gde će da idu. Građani su izabrali Sokobanju, koja je po broju realizovanih vaučera na prvom mestu među svim destinacijama u Srbiji - rekao je on.

Ministar je ukazao da je Sokobanja dobar primer kako je akcija dodele vaučera, koja će biti nastavljena i u sledećoj godini, odigrala važnu ulogu u promociji značaja kategorizacije i prijave u sistem E-turista jer su ugostitelji shvatili da se isplati poslovati u skladu sa zakonom.

- To je razlog što Sokobanja danas ima preko 700 kategorizovanih ugostitelja koji su u sistemu vaučera - podvukao je Memić.

S tim u vezi, Memić je naglasio da će Ministarstvo turizma i omladine, u saradnji sa drugim državnim organima, sledeće godine nastaviti da podstiče legalno poslovanje svih subjekata u turističkoj privredi, kao i da će jedan od prioriteta biti „nulta tolerancija“ na sivu ekonomiju kako bi bila suzbijena nelojalna konkurencija svim ugostiteljima koji redovno izmiruju svoje obaveze prema državi i posluju u skladu sa zakonom.

Ministarstvo turizma i omladine

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....