Memić: Država nastavlja intenzivna ulaganja u turističku infrastrukturu

01. December 2022
Svitanje: Hotel Sunce - Sokobanja, autor Ljiljana Rebronja
Svitanje: Hotel Sunce - Sokobanja, autor Ljiljana Rebronja

Ministar turizma i omladine Husein Memić izjavio je juče da će država i naredne godine nastaviti intenzivno da ulaže u turističku infrastrukturu Srbije, kao i da je Sokobanja najbolji primer kako ulaganja države koja prate i investicije privatnog sektora mogu podići destinaciju u rang vodećih u zemlji.

Memić je prilikom obilaska Sokobanje istakao da je ova lokalna samouprava, posle Beograda, ostvarila najveći broj noćenja turista u 2022. godini i podsetio da je taj rezultat u velikoj meri posledica činjenice da je svaki treći podeljeni vaučer iskorišćen upravo u Sokobanji.

- Oni koji uzimaju vaučere sami biraju gde će da idu. Građani su izabrali Sokobanju, koja je po broju realizovanih vaučera na prvom mestu među svim destinacijama u Srbiji - rekao je on.

Ministar je ukazao da je Sokobanja dobar primer kako je akcija dodele vaučera, koja će biti nastavljena i u sledećoj godini, odigrala važnu ulogu u promociji značaja kategorizacije i prijave u sistem E-turista jer su ugostitelji shvatili da se isplati poslovati u skladu sa zakonom.

- To je razlog što Sokobanja danas ima preko 700 kategorizovanih ugostitelja koji su u sistemu vaučera - podvukao je Memić.

S tim u vezi, Memić je naglasio da će Ministarstvo turizma i omladine, u saradnji sa drugim državnim organima, sledeće godine nastaviti da podstiče legalno poslovanje svih subjekata u turističkoj privredi, kao i da će jedan od prioriteta biti „nulta tolerancija“ na sivu ekonomiju kako bi bila suzbijena nelojalna konkurencija svim ugostiteljima koji redovno izmiruju svoje obaveze prema državi i posluju u skladu sa zakonom.

Ministarstvo turizma i omladine

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...