Leto u Budvi i dalje traje - brojne manifestacije i u postsezoni

04. Septembar 2018

Iako se letnja sezona bliži kraju, budvanska rivijera nastavlja da živi u duhu brojnih manifestacija, koje će Turistička organizacija opštine Budva realizovati do kraja septembra i tokom oktobra.

Nakon još jedne tradicionalne „Petrovačke noći“ i jubilarnog „Sea dance“ festivala, posetioce tek očekuju koncerti u organizaciji Petrovac Jazz festa, prvi „Montenegro Oktoberfest“, „Dan širuna“, kao i niz drugih dešavanja, koja će nastaviti da okupljaju veliki broj posetilaca budvanske obale Jadrana.

- Nizom manifestacija u predsezoni, što produženog trajanja, što novih, pokušali smo da privučemo posetioce u periodu pre leta, a sada nam je cilj da pokažemo brojnim turistima, koji biraju naš grad kao omiljenu turističku destinaciju, da leto u Budvi traje i nakon što kalendarski prođe – naglasio je Mladen Franović, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Budva.

Dvanaesto izdanje Jazz festivala u organizaciji Petrovac Jazz Fest-a, uz podršku Turističke organizacije opštine Budva svoj „vrhunac“ imaće 10. i 11. septembra kada će se na sceni između crkava u Starom gradu Budve okupiti džez muzičari iz susednih zemalja, kao što su hrvatska diva Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band i sastav Trio Balkan strings iz Srbije.

Na istoj lokaciji narednog dana poštovaoci klasične muzike uživaće u nastupu italijanskog orkestra „Magna Grecia“, koji će izvesti koncert pod nazivom „Concert for peace“.

Dešavanja na najlepšoj rivijeri nastavljaju se 15. septembra, kada će u Rafailovićima biti održana „Fešta na plaži“ uz vatromet i koncerte Gradske muzike Budve i Dejan Petrović Big Benda iz Srbije.

Festival piva „Montenegro Oktoberfest”, ove godine prvi put će se održati u Crnoj Gori i to 21. i 22. septembra, u Budvi, u organizaciji Color press group-e i TOB-a. Po uzoru na minhenski „Oktoberfest“, koji više od dva veka okuplja ljubitelje piva, i crnogorska manifestacija će posetiocima ponuditi dobro pivo, ukusne bavarske kobasice i kvalitetne muzičke sadržaje uz nastupe bendova Atomsko sklonište, Orthodox Celts i Bad Copy.

Osim sadržajnih koncertnih dešavanja, Turistička organizacija opštine Budva za kraj sezone upriličiće i zanimljive događaje sportskog i zabavnog karaktera.

Početak oktobra predviđen je za tradicionalnu manifestaciju „Dan širuna“, koja će se održati 6. oktobra. Reč je o sportsko-zabavnoj primorskoj fešti, koja će i ove godine biti u znaku druženja uz muziku, ribu, vino, ruštule – tradicionalni mediteranski kolač.

Basket turnir „Tri na tri Montenegro“ je sportska manifestacija pod pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Crne Gore i FIBA-e, koja će se u Budvi održati 8. septembra ispred budvanskog Starog grada. Očekuje se da će ovo dešavanje okupiti veliki broj sportista i ljubitelja basketa „tri na tri“, koji je Međunarodni olimpijski komitet dodao na listu sportova za Olimpijske igre koje će se održati u Tokiju 2020. godine.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...