Leto u Budvi i dalje traje - brojne manifestacije i u postsezoni

04. September 2018

Iako se letnja sezona bliži kraju, budvanska rivijera nastavlja da živi u duhu brojnih manifestacija, koje će Turistička organizacija opštine Budva realizovati do kraja septembra i tokom oktobra.

Nakon još jedne tradicionalne „Petrovačke noći“ i jubilarnog „Sea dance“ festivala, posetioce tek očekuju koncerti u organizaciji Petrovac Jazz festa, prvi „Montenegro Oktoberfest“, „Dan širuna“, kao i niz drugih dešavanja, koja će nastaviti da okupljaju veliki broj posetilaca budvanske obale Jadrana.

- Nizom manifestacija u predsezoni, što produženog trajanja, što novih, pokušali smo da privučemo posetioce u periodu pre leta, a sada nam je cilj da pokažemo brojnim turistima, koji biraju naš grad kao omiljenu turističku destinaciju, da leto u Budvi traje i nakon što kalendarski prođe – naglasio je Mladen Franović, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Budva.

Dvanaesto izdanje Jazz festivala u organizaciji Petrovac Jazz Fest-a, uz podršku Turističke organizacije opštine Budva svoj „vrhunac“ imaće 10. i 11. septembra kada će se na sceni između crkava u Starom gradu Budve okupiti džez muzičari iz susednih zemalja, kao što su hrvatska diva Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band i sastav Trio Balkan strings iz Srbije.

Na istoj lokaciji narednog dana poštovaoci klasične muzike uživaće u nastupu italijanskog orkestra „Magna Grecia“, koji će izvesti koncert pod nazivom „Concert for peace“.

Dešavanja na najlepšoj rivijeri nastavljaju se 15. septembra, kada će u Rafailovićima biti održana „Fešta na plaži“ uz vatromet i koncerte Gradske muzike Budve i Dejan Petrović Big Benda iz Srbije.

Festival piva „Montenegro Oktoberfest”, ove godine prvi put će se održati u Crnoj Gori i to 21. i 22. septembra, u Budvi, u organizaciji Color press group-e i TOB-a. Po uzoru na minhenski „Oktoberfest“, koji više od dva veka okuplja ljubitelje piva, i crnogorska manifestacija će posetiocima ponuditi dobro pivo, ukusne bavarske kobasice i kvalitetne muzičke sadržaje uz nastupe bendova Atomsko sklonište, Orthodox Celts i Bad Copy.

Osim sadržajnih koncertnih dešavanja, Turistička organizacija opštine Budva za kraj sezone upriličiće i zanimljive događaje sportskog i zabavnog karaktera.

Početak oktobra predviđen je za tradicionalnu manifestaciju „Dan širuna“, koja će se održati 6. oktobra. Reč je o sportsko-zabavnoj primorskoj fešti, koja će i ove godine biti u znaku druženja uz muziku, ribu, vino, ruštule – tradicionalni mediteranski kolač.

Basket turnir „Tri na tri Montenegro“ je sportska manifestacija pod pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Crne Gore i FIBA-e, koja će se u Budvi održati 8. septembra ispred budvanskog Starog grada. Očekuje se da će ovo dešavanje okupiti veliki broj sportista i ljubitelja basketa „tri na tri“, koji je Međunarodni olimpijski komitet dodao na listu sportova za Olimpijske igre koje će se održati u Tokiju 2020. godine.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...