Karavan prijateljstva Srbije i Egipta održan u Beogradu

16. Oktobar 2018

Povodom posete delegacije privrednika iz Egipta, koju predvodi načelnik okruga Crvenog mora Ahmed Abdulah, 15. oktobra u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu održan je Karavan prijateljstva.

U prisustvu delegacije iz Egipta, ambasadora ove zemlje Nj.E. Amra Alguvejlija, te ambasadora Srbije u Egiptu Nj.E. Jugoslava Vukadinovića i brojnih uglednih zvanica, priređen je prigodan program koji su vodili novinari RTS-a Milena Božović Manić i Nebojša Kotlajić. Svi zajedno, podsetili su na prijateljstvo naše dve zemlje i diplomatske odnose koji traju duže od jednog veka.     

Zahvaljujući inicijativi Ambasade Egipta u Beogradu, grupa koju su činili predstavnici brojnih srpskih medija i nekoliko porodica koje su prethodnih godina više od trideset puta putovale u Egipat, nedavno je posetila najpopularnije egipatsko letovalište - Hurgadu.



Ovom prilikom, oni su uz snimke i fotografije preneli svoje impresije o Hurgadi, predstavivši sve lepote ovog mesta u kom leto nikad ne prestaje.

Delegacija egipatskih privrednika potom je 16. i 17. oktobra boravila u Jagodini, gde će je potpisan sporazum o saradnji ovog grada i letovališta Marsa Alam na Crvenom moru.

Gosti iz Egipta prisustovali su i svečanoj sednici Skupštine grada povodom Dana oslobođenja Jagodine od fašizma u Drugom svetskom ratu, a posetili su i fabrike i industrijsku zonu, kao i Turistički kompleks Đurđevo brdo.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Turizam
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. Mart 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...