Karavan prijateljstva Srbije i Egipta održan u Beogradu

16. October 2018

Povodom posete delegacije privrednika iz Egipta, koju predvodi načelnik okruga Crvenog mora Ahmed Abdulah, 15. oktobra u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu održan je Karavan prijateljstva.

U prisustvu delegacije iz Egipta, ambasadora ove zemlje Nj.E. Amra Alguvejlija, te ambasadora Srbije u Egiptu Nj.E. Jugoslava Vukadinovića i brojnih uglednih zvanica, priređen je prigodan program koji su vodili novinari RTS-a Milena Božović Manić i Nebojša Kotlajić. Svi zajedno, podsetili su na prijateljstvo naše dve zemlje i diplomatske odnose koji traju duže od jednog veka.     

Zahvaljujući inicijativi Ambasade Egipta u Beogradu, grupa koju su činili predstavnici brojnih srpskih medija i nekoliko porodica koje su prethodnih godina više od trideset puta putovale u Egipat, nedavno je posetila najpopularnije egipatsko letovalište - Hurgadu.



Ovom prilikom, oni su uz snimke i fotografije preneli svoje impresije o Hurgadi, predstavivši sve lepote ovog mesta u kom leto nikad ne prestaje.

Delegacija egipatskih privrednika potom je 16. i 17. oktobra boravila u Jagodini, gde će je potpisan sporazum o saradnji ovog grada i letovališta Marsa Alam na Crvenom moru.

Gosti iz Egipta prisustovali su i svečanoj sednici Skupštine grada povodom Dana oslobođenja Jagodine od fašizma u Drugom svetskom ratu, a posetili su i fabrike i industrijsku zonu, kao i Turistički kompleks Đurđevo brdo.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...