Izgradnjom modernog kompleksa sa 15 terena Zlatibor postaje i centar sportskog turizma

26. Avgust 2021
Image by Ann -- please donate from Pixabay
Image by Ann -- please donate from Pixabay

Poslednjih godina Zlatibor je postao jedna od centralnih destinacija masovnog turizma. Na osnovu tog razvoja u poslednje vreme pokrenuti su brojni projekti sa ciljem da se razviju i drugi vidovi turističke ponude za koje postoje veliki potencijali.

Jedna od novina na Zlatiboru je izgradnja velikog sportskog centra sa 15 terena koji će služiti za pripremu domaćih i inostranih fudbalskih ekipa. Kako navodi predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, gradnja ovog centra mogla bi da otpočne već sledeće godine.

- Sportski centar Zlatibor gradićemo na parcelama od hotela Tornik ka podnožju i za to postoji idejno rešenje. U toku je priprema projektne dokumentacije, vrlo brzo ćemo raspisati tendere za izvođenje radova, da bi naredne godine počela gradnja - izjavio je Stamatović u razgovoru za novine Turističke organizacije Zlatibor, dodajući da u finansiranju ovog projekta učestvuju zajedno lokalna samouprava i Vlada Republike Srbije.

Očekuje se da ovaj centar vrlo brzo bude stavljen u funkciju, jer se na njemu neće graditi složeniji objekti.

- To neće biti zahtevni i višespratni objekti, pa ćemo ceo kompleks moći brzo da stavimo u funkciju. U novi moderan sportski kompleks prebacićemo neke sadržaje iz dvorane ''Švajcarija'' gde je planirana izgradnja zatvorenog multifunkcionalnog terena za oko 3.000 gledalaca, jedinstvenog u ovom delu Evrope. Taj prostor mogao bi da se koristi za koncerte i druge manifestacije, ali i za utakmice do ranga evropskog prvenstva - zaključuje Stamatović, uz zapažanje da će sa realizaciju planova biti potrebno obezbediti još 5 mil EUR, pored već rezervisanih 8 mil EUR koje daje Vlada.

Izgradnja sportskih terena u ovom trenutku predstavlja preku potrebu, jer se na Zlatiboru priprema već više od 100 ekipa iz različitih sportova, pa postojeći kapaciteti nisu dovoljno da udovolje sve većoj potražnji.

– U završnoj smo fazi izrade projekta ogromnog sportskog kompleksa sa 15 fudbalskih terena, jer je Zlatibor izuzetno pogodan za pripreme sportskih ekipa. U ovom momentu ovde boravi više od 20 sportskih ekipa, a više od 100 (fudbalskih, košarkaških, rukometnih i drugih) u toku čitave godine. I to ne samo iz Srbije nego i iz Evrope i sveta. Sasvim sigurno bi ih bilo još toliko da imamo dovoljno stadiona. Na Zlatiboru je trenutno osam fudbalskih terena, ali je interesovanje mnogo veće. Upravo zato, u planu je da se u naredne dve-tri godine izgradi ovaj sportski kompleks, zahvaljujući kojem će Zlatibor sasvim sigurno postati lider u sportskom turizmu, biti vodeće mesto za pripreme sportista koji će sa svojim ekipama dolaziti iz čitavog sveta - izjavio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina za novine Turističke organizacije Zlatibor.

Izvor: eKapija.com 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...