Izgradnjom modernog kompleksa sa 15 terena Zlatibor postaje i centar sportskog turizma

26. August 2021
Image by Ann -- please donate from Pixabay
Image by Ann -- please donate from Pixabay
Poslednjih godina Zlatibor je postao jedna od centralnih destinacija masovnog turizma. Na osnovu tog razvoja u poslednje vreme pokrenuti su brojni projekti sa ciljem da se razviju i drugi vidovi turističke ponude za koje postoje veliki potencijali.
 
Jedna od novina na Zlatiboru je izgradnja velikog sportskog centra sa 15 terena koji će služiti za pripremu domaćih i inostranih fudbalskih ekipa. Kako navodi predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, gradnja ovog centra mogla bi da otpočne već sledeće godine.
 
- Sportski centar Zlatibor gradićemo na parcelama od hotela Tornik ka podnožju i za to postoji idejno rešenje. U toku je priprema projektne dokumentacije, vrlo brzo ćemo raspisati tendere za izvođenje radova, da bi naredne godine počela gradnja - izjavio je Stamatović u razgovoru za novine Turističke organizacije Zlatibor, dodajući da u finansiranju ovog projekta učestvuju zajedno lokalna samouprava i Vlada Republike Srbije.
 
Očekuje se da ovaj centar vrlo brzo bude stavljen u funkciju, jer se na njemu neće graditi složeniji objekti.
 
- To neće biti zahtevni i višespratni objekti, pa ćemo ceo kompleks moći brzo da stavimo u funkciju. U novi moderan sportski kompleks prebacićemo neke sadržaje iz dvorane ''Švajcarija'' gde je planirana izgradnja zatvorenog multifunkcionalnog terena za oko 3.000 gledalaca, jedinstvenog u ovom delu Evrope. Taj prostor mogao bi da se koristi za koncerte i druge manifestacije, ali i za utakmice do ranga evropskog prvenstva - zaključuje Stamatović, uz zapažanje da će sa realizaciju planova biti potrebno obezbediti još 5 mil EUR, pored već rezervisanih 8 mil EUR koje daje Vlada.
 
Izgradnja sportskih terena u ovom trenutku predstavlja preku potrebu, jer se na Zlatiboru priprema već više od 100 ekipa iz različitih sportova, pa postojeći kapaciteti nisu dovoljno da udovolje sve većoj potražnji.
 
– U završnoj smo fazi izrade projekta ogromnog sportskog kompleksa sa 15 fudbalskih terena, jer je Zlatibor izuzetno pogodan za pripreme sportskih ekipa. U ovom momentu ovde boravi više od 20 sportskih ekipa, a više od 100 (fudbalskih, košarkaških, rukometnih i drugih) u toku čitave godine. I to ne samo iz Srbije nego i iz Evrope i sveta. Sasvim sigurno bi ih bilo još toliko da imamo dovoljno stadiona. Na Zlatiboru je trenutno osam fudbalskih terena, ali je interesovanje mnogo veće. Upravo zato, u planu je da se u naredne dve-tri godine izgradi ovaj sportski kompleks, zahvaljujući kojem će Zlatibor sasvim sigurno postati lider u sportskom turizmu, biti vodeće mesto za pripreme sportista koji će sa svojim ekipama dolaziti iz čitavog sveta - izjavio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina za novine Turističke organizacije Zlatibor.
 

Izvor: eKapija.com  

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...