Inđija dobija muzej vina i vinsku kuću

03. Jul 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Ovogodišnji, treći Sajam fruškogorskih vina u prelepom ambijentu dvorišta Kuće Vojnovića, u kojoj je 28, uglavnom fruškogorskih vinarija predstavilo svoja vina, otvorio je predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.

- Ponosni smo, jer smo za samo tri godine od kako smo ustanovili ovaj festival, uspeli da okupimo elitne vinarije iz Srema i obezbedimo odličan kvalitet vina za naše posetioce. Vinarstvo je tek počelo da se zahuktava i poprima one oblike koje je trebalo da ima u nekom ranijem periodu. Međutim, uz podšku opštine, pokrajine, republike, svako ko želi da se bavi vinogradarstvom i vinarstvom ima osnovu da započne ovu vrstu biznisa, siguran da će imati podršku i sve potrebno za početak. A na vinarima je da prave dobra vina - istakao je Gak.

Da se vinska priča razvija i na drugi način, govori i promocija u Ambasadi Republike Srbije u Hrvatskoj. Bila je to i prilika da predstavnici vinarija ostvare kontakte s uvoznicima alkoholnih pića i distributerima iz Hrvatske, ali i da se još intenzivnije krene u razvoj ove privredne grane.

Gak se osvrnuo i na dogovor sa vinarima o otvaranju muzeja vina, uz napomenu da očekuju prvi korak od strane vinara i pronalaženje pogodne lokacije, a da će opštine učiniti sve da svoje obećenje ispuni.

- Naša želja je da imamo vinsku kuću, koju će koristiti svi naši vinari, u kojoj će moći da prezentuju svoja vina i da primaju goste, turiste, da ih upoznaju sa ponudom, da za njih organizuju degustacije. Posetioci naše opštine će zborno na jednom mestu imati privilegiju da probaju sva vina sa ovog područja i da se odluče da neka od njih i kupe - najavio je Gak.

Izvor: Top Srbija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Turizam
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. Mart 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...