Inđija dobija muzej vina i vinsku kuću

03. July 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Ovogodišnji, treći Sajam fruškogorskih vina u prelepom ambijentu dvorišta Kuće Vojnovića, u kojoj je 28, uglavnom fruškogorskih vinarija predstavilo svoja vina, otvorio je predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.

- Ponosni smo, jer smo za samo tri godine od kako smo ustanovili ovaj festival, uspeli da okupimo elitne vinarije iz Srema i obezbedimo odličan kvalitet vina za naše posetioce. Vinarstvo je tek počelo da se zahuktava i poprima one oblike koje je trebalo da ima u nekom ranijem periodu. Međutim, uz podšku opštine, pokrajine, republike, svako ko želi da se bavi vinogradarstvom i vinarstvom ima osnovu da započne ovu vrstu biznisa, siguran da će imati podršku i sve potrebno za početak. A na vinarima je da prave dobra vina - istakao je Gak.

Da se vinska priča razvija i na drugi način, govori i promocija u Ambasadi Republike Srbije u Hrvatskoj. Bila je to i prilika da predstavnici vinarija ostvare kontakte s uvoznicima alkoholnih pića i distributerima iz Hrvatske, ali i da se još intenzivnije krene u razvoj ove privredne grane.

Gak se osvrnuo i na dogovor sa vinarima o otvaranju muzeja vina, uz napomenu da očekuju prvi korak od strane vinara i pronalaženje pogodne lokacije, a da će opštine učiniti sve da svoje obećenje ispuni.

- Naša želja je da imamo vinsku kuću, koju će koristiti svi naši vinari, u kojoj će moći da prezentuju svoja vina i da primaju goste, turiste, da ih upoznaju sa ponudom, da za njih organizuju degustacije. Posetioci naše opštine će zborno na jednom mestu imati privilegiju da probaju sva vina sa ovog područja i da se odluče da neka od njih i kupe - najavio je Gak.

Izvor: Top Srbija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....