Holanđani ne smanjuju broj letova za Beograd

28. Februar 2024
Foto: KLM
Foto: KLM

Holandska nacionalna avio-kompanija KLM Royal Dutch Airlines neće smanjivati broj nedeljnih letova iz Amsterdama ka Beogradu. Tokom letnjeg reda letenja, koji počinje 31. marta i traje do 26. oktobra 2024. godine, KLM će imati dva dnevna leta na relaciji Beograd – Amsterdam. Vlada Holandije je nedavno odlučila da suspenduje odredbu o uvođenju restrikcija na aerodromu Amsterdam Šiphol, što je uticalo da broj letova ka mnogim destinacijama, uključujući i Beograd, ostane nesmanjen.

Do 26. oktobra KLM će leteti do 155 destinacija, pokrivajući 92 evropska i 63 interkontinentalnih odredišta, uz povećanje putničkog kapaciteta za sedam odsto.

Pažljivo prateći bezbedonosnu situaciju u Izraelu, ova avio-kompanija će od 1. aprila ponovo početi svakodnevno da leti za Tel Aviv uz zaustavljanje u Larnaki, na Kipru.

Broj letova za severnoameričke destinacije trenutno je veći od onog koji je KLM imao rekordno uspešne 2019. godine. Što se tiče ostalih interkontinentalnih odredišta, holandska avio-kompanija povećava frekvenciju letova za Džakartu, Denpasar, Tajpej, Hong Kong, Montreal, Toronto i Los Anđeles. Frekvencija letova u toku letnjeg reda letenja biće povećana i za brojne evropske destinacije: Bilund (Danska), Stavanger (Norveška), Edinburg, Njukasl, Glazgov, Sautempton u Velikoj Britaniji, Krakov, Gdanjsk i Vroclav u Poljskoj, kao i za Prag u Češkoj i Bolonju, Firencu i Đenovu u Italiji.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...