Grad Niš predlaže destinacije do kojih će se leteti sa niškog aerodroma

05. Mart 2019
Grad Niš predlaže destinacije do kojih će se leteti sa niškog aerodroma

Dok u Ministarstvu saobraćaja ističu da Grad Niš mora da predloži i pre toga opsežno analazira evropske destinacije od javnog interesa do kojih bi trebalo da se leti sa Aerodroma “Konstantin Veliki”, u kabinetu gradonačelnika kažu da se analize već izrađuju. Međutim, ne pojašnjavaju koje službe analiziraju i koliko će im eventualno vremena trebati da sve završe i pošalju Vladi na usvajanje, prenose Južne vesti.

Iako Grad više nije vlasnik niškog aerodroma, upravo Niš će morati da odredi evropske destinacije sa kojih će se leteti iz ove vazdušne luke, ističu u Ministarstvu saobraćaja. Pored toga, zahtevaju i detaljne analize, bez kojih Vlada Srbije neće razmatrati eventualne predloge.

- S obzirom da se inicijativa, u skladu sa EU propisima, pokreće isključivo radi podrške privrednom razvoju okruga, na Gradu Nišu i Okrugu je da dostave predlog ruta sa detaljnom analizom i jasno prikazanim interesom koji očekuju. Bez toga Vlada neće ni razmatrati eventualne predloge - kažu u Minsitarstvu saobraćaja.

Nakon toga bi, kažu, trebalo da usledi raspisivanje međunarodnog tendera za te linije.

U Kabinetu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića tvrde da se na analizama već radi. Međutim, na novinarska pitanja koje gradske službe su zadužene za to i kada bi eventualno trebalo da budu završene, u Kabinetu nema odgovora.

- Nadležne službe Grada vrše analizu potreba zainteresovanih strana iz oblasti privrede, dijaspore i turizma, kako Grada Niša, tako i čitavog regiona, a na koje može uticati razvoj vazdušnog saobraćaja sa Aerodroma "Konstantin Veliki" - kažu u kabinetu.

Podsetimo, pomoćnik ministarke za saobraćaj Zorane Mihajlović Zoran Ilić je pre nekoliko meseci rekao da bi niški aerodrom trebalo uskoro da se poveže sa 10 značajnih evropskih destinacija. Te linije, dodao je, Vlada Srbije bi trebalo da subvencioniše sa 5 miliona evra. U Ministarstvu su to potvrdili, ali i istakli da je na Gradu da odabere destinacije.

Izvor: Južne vesti

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...