Grad Niš predlaže destinacije do kojih će se leteti sa niškog aerodroma

05. March 2019
Grad Niš predlaže destinacije do kojih će se leteti sa niškog aerodroma

Dok u Ministarstvu saobraćaja ističu da Grad Niš mora da predloži i pre toga opsežno analazira evropske destinacije od javnog interesa do kojih bi trebalo da se leti sa Aerodroma “Konstantin Veliki”, u kabinetu gradonačelnika kažu da se analize već izrađuju. Međutim, ne pojašnjavaju koje službe analiziraju i koliko će im eventualno vremena trebati da sve završe i pošalju Vladi na usvajanje, prenose Južne vesti.

Iako Grad više nije vlasnik niškog aerodroma, upravo Niš će morati da odredi evropske destinacije sa kojih će se leteti iz ove vazdušne luke, ističu u Ministarstvu saobraćaja. Pored toga, zahtevaju i detaljne analize, bez kojih Vlada Srbije neće razmatrati eventualne predloge.

- S obzirom da se inicijativa, u skladu sa EU propisima, pokreće isključivo radi podrške privrednom razvoju okruga, na Gradu Nišu i Okrugu je da dostave predlog ruta sa detaljnom analizom i jasno prikazanim interesom koji očekuju. Bez toga Vlada neće ni razmatrati eventualne predloge - kažu u Minsitarstvu saobraćaja.

Nakon toga bi, kažu, trebalo da usledi raspisivanje međunarodnog tendera za te linije.

U Kabinetu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića tvrde da se na analizama već radi. Međutim, na novinarska pitanja koje gradske službe su zadužene za to i kada bi eventualno trebalo da budu završene, u Kabinetu nema odgovora.

- Nadležne službe Grada vrše analizu potreba zainteresovanih strana iz oblasti privrede, dijaspore i turizma, kako Grada Niša, tako i čitavog regiona, a na koje može uticati razvoj vazdušnog saobraćaja sa Aerodroma "Konstantin Veliki" - kažu u kabinetu.

Podsetimo, pomoćnik ministarke za saobraćaj Zorane Mihajlović Zoran Ilić je pre nekoliko meseci rekao da bi niški aerodrom trebalo uskoro da se poveže sa 10 značajnih evropskih destinacija. Te linije, dodao je, Vlada Srbije bi trebalo da subvencioniše sa 5 miliona evra. U Ministarstvu su to potvrdili, ali i istakli da je na Gradu da odabere destinacije.

Izvor: Južne vesti

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....