EXIT i TOS udružuju snage za povećanje broja stranih turista u Srbiji

20. Maj 2024
Foto: Turistička organizacija Srbije
Foto: Turistička organizacija Srbije

EXIT Fondacija i Turistička Organizacija Srbije potpisali su protokol u kom udružuju snage za povećanje broja stranih turista, posebno mladih. Protokol je potpisan od 2024. do 2027, sa posebnim akcentom na proslavi 25 godina Exita sledeće godine i događaju Expo 2027 u Beogradu.

Na održanoj konferenciji za medije direktorica Turističke Organizacije Srbije Marije Labović naglasila je važnost saradnje Exita i Turističke Organizacije Srbije: „Veliko nam je zadovoljstvo što imamo ovu priliku da jednu dugogodišnju saradnju danas dodatno krunišemo Memorandumom o razumevanju i saradnji sa EXIT Fondacijom. Na velikom smo zadatku a to je da Srbija bude prepoznata kao što bolja turistička destinacija, i mi smo na jako dobrom putu. Ova saradnja baš u ovom trenutku nije slučajna iz još jednog razloga, a to je Expo 2027 koji nam dolazi, a koji za temu ima „Igraj za Čovečanstvo, muzika i sport za sve”, i ona se potpuno uklapa u sve ono što EXIT radi.”

"EXIT je do sada čari naše zemlje otkrio stotinama hiljada stranih turista i srpskoj turističkoj privredi doneo 250 miliona evra, a sigurni smo da ćemo bližom saradnjom i u sinergiji sa Turističkom Organizacijom Srbije te sjajne rezultate dodatno nadmašiti. Takođe, ponosni smo što ćemo ove godine na ovako sjajan način obeležiti rođendan Nikole Tesle, našeg i svetskog najvećeg genija", izjavio je osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

Turistička organizacija Srbije (TOS) i EXIT Fondacija udružuju snage kako bi zajedno unapredile turizam i promovisale Srbiju kao atraktivnu destinaciju za mlade. Ciljevi ovog partnerstva uključuju globalnu promociju Srbije, podsticanje turističkog razvoja kroz događaje poput EXPO 2027 i EXIT festivala, kao i razvoj omladinskog turizma. Trogodišnji Memorandum je potpisan u duhu partnerstva i uzajamnog poverenja, s namerom da doprinese prosperitetu turističke industrije u Srbiji.

Turistička organizacija Srbije

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...