EXIT i TOS udružuju snage za povećanje broja stranih turista u Srbiji

20. May 2024
Foto: Turistička organizacija Srbije
Foto: Turistička organizacija Srbije

EXIT Fondacija i Turistička Organizacija Srbije potpisali su protokol u kom udružuju snage za povećanje broja stranih turista, posebno mladih. Protokol je potpisan od 2024. do 2027, sa posebnim akcentom na proslavi 25 godina Exita sledeće godine i događaju Expo 2027 u Beogradu.

Na održanoj konferenciji za medije direktorica Turističke Organizacije Srbije Marije Labović naglasila je važnost saradnje Exita i Turističke Organizacije Srbije: „Veliko nam je zadovoljstvo što imamo ovu priliku da jednu dugogodišnju saradnju danas dodatno krunišemo Memorandumom o razumevanju i saradnji sa EXIT Fondacijom. Na velikom smo zadatku a to je da Srbija bude prepoznata kao što bolja turistička destinacija, i mi smo na jako dobrom putu. Ova saradnja baš u ovom trenutku nije slučajna iz još jednog razloga, a to je Expo 2027 koji nam dolazi, a koji za temu ima „Igraj za Čovečanstvo, muzika i sport za sve”, i ona se potpuno uklapa u sve ono što EXIT radi.”

"EXIT je do sada čari naše zemlje otkrio stotinama hiljada stranih turista i srpskoj turističkoj privredi doneo 250 miliona evra, a sigurni smo da ćemo bližom saradnjom i u sinergiji sa Turističkom Organizacijom Srbije te sjajne rezultate dodatno nadmašiti. Takođe, ponosni smo što ćemo ove godine na ovako sjajan način obeležiti rođendan Nikole Tesle, našeg i svetskog najvećeg genija", izjavio je osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

Turistička organizacija Srbije (TOS) i EXIT Fondacija udružuju snage kako bi zajedno unapredile turizam i promovisale Srbiju kao atraktivnu destinaciju za mlade. Ciljevi ovog partnerstva uključuju globalnu promociju Srbije, podsticanje turističkog razvoja kroz događaje poput EXPO 2027 i EXIT festivala, kao i razvoj omladinskog turizma. Trogodišnji Memorandum je potpisan u duhu partnerstva i uzajamnog poverenja, s namerom da doprinese prosperitetu turističke industrije u Srbiji.

Turistička organizacija Srbije

Comments (0)

Connected news

Tourism
Turistička organizacija Srbije imala uspešan nastup u Kini
31. May 2024
Turistička organizacija Srbije (TOS) je učestvovala na međunarodnom sajmu turizma ITB China,...
Tourism
Do kraja godine novi Air Serbia Premijum salon na beogradskom aerodromu
29. May 2024
Air Serbia planira da krajem 2024. godine otvori novi Premijum salon na terminalu C10...
Tourism
Leteti na francuski način: konsijerž, osam miliona boca vina godišnje i kuvari sa Mišelinovim zvezdicama
28. May 2024
Nacionalne avio-kompanije pored svojih osnovnih delatnosti prevoza ljudi i robe, često uzimaju...
Tourism
Mesopotamija Ekspres: Najnovija turistička železnička ruta u Turskoj
28. May 2024
Da li biste želeli da istražite očaravajuću lepotu Turske vozom? Prolećni i letnji...