Etihad Airways ponudio novo rešenje za problem džet lega

03. April 2019
Etihad Airways ponudio novo rešenje za problem džet lega

Etihad Airways, nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata i Panasonic Avionics Corporation najavili su partnerstvo radi zajedničkog rada na razvoju i testiranju wellness rešenja namenjenog unapređenju doživljaja putnika.

Kao deo partnerstva, Etihad će biti prva avio-kompanija koja će testirati novo wellness rešenje Panasonika, „Jet Lag Adviser', koji je napravljen u saradnji sa kompanijom Detalytics. Ovo rešenje će biti integrisano u aplikaciju namenjenu putnicima avio-kompanije.

Jedan od najvećih izazova sa kojim se putnici suočavaju kada putuju kroz više vremenskih zona je džet leg. Kako bi pomogao putnicima da se bore protiv toga, ovaj Savetnik uzima niz ulaznih podataka od putnika, uključujući hronotip, cirkadijalne ritmove, visinu, težinu, prirodu putovanja i informacije o putovanju, kao što su vreme leta, rute i zone ali i upotrebljava svoj mehanizam veštačke inteligencije kako bi napravio personalizovane džet leg planove sa prilagođenim savetima da im pomogne u smanjenju efekata ovog problema.

Putnici će dobiti kombinaciju generičkih personalizovanih 'džet leg rezultata' i onih zasnovanih na ruti što im sažeto daje koliko ozbiljan džet leg može da bude na toj ruti kao i posebno na njihovom putovanju, dok personalizovani džet leg plan uključuje faze pre leta, sam let i posle leta, i daje raspored različitih preporuka i saveta za određeno vreme u svakoj fazi leta o tome što učiniti da se smanji džet leg, kao što su spavanje, izlaganje svetlu, vežbanje, hidratacija i vrsta hrana za konzumiranje.

Tokom svake faze putovanja, Džet leg savetnik će slati podsetnike sa preporučenim aktivnostima putnicima putem aplikacije. Prateći preporučene savete, Džet leg savetnik će pomoći putnicima da se osećaju snažnije i spremnije za aktivnosti na svom odredištu.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...