ETC i MINDHAUS istražuju: Promene i trendovi u evropskoj industriji putovanja

11. Septembar 2020
Foto: Promo
Foto: Promo

Procenjuje se da će u 2020. godini pad poseta turističkim destinacijama u Evropi, uzrokovan pandemijom COVID-19, biti 54%! Kako bi se evropske destinacije efektivno podržale u naporima za njihov dugoročni oporavak, razumevanje osnove za domaća i putovanja unutar regiona od presudnog je značaja.

U cilju boljeg razumevanja i odgovora na uticaj krize izazvane pandemijom COVID-19 na putovanja u Evropi, Evropska turistička komisija (ETC) i MINDHAUS, specijalizovana agencija u oblasti marketinga u turizmu, pokrenuli su istraživački projekat čiji će fokus biti na praćenju osećaja i ponašanja turista pri domaćim i putovanjima unutar Evrope i zasnovano je na kvantitativnom istraživanju tržišta u deset velikih evropskih destinacija, posebno u Nemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Holandiji, Italiji, Belgiji, Švajcarskoj, Španiji, Poljskoj i Austriji. Ključni izveštaj i preporuke za destinacije i turističko rukovodstvo biće dostupne u šestomesečnom izveštaju počev od septembra 2020. godine.

Povodom pokretanja projekta, Eduardo Santander, izvršni direktor Evropske turističke komisije, izjavio je:

 - Sada je ključni momenat da se pažljivo isprate promene i trendovi za putovanja u Evropi da bi se evropskim destinacijama pomoglo da dostave svoje strategije za oporavak. Radujemo se što smo pokrenuli ovaj projekat sa MINDHAUS-om, koji će postati glavni pratilac trendova evropskog turističkog sektora u narednih nekoliko meseci.

Inače, Evropska turistička komisija je izabrala MINDHAUS za sprovođenje ovog projekta, imajući u vidu obimne rezultate u istraživanju tržišta i marketinškoj strategiji. Ovaj projekat se sufinansira od strane Evropske Unije sa ciljem podrške oporavku turizma u Evropi.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...