ETC i MINDHAUS istražuju: Promene i trendovi u evropskoj industriji putovanja

11. September 2020
Foto: Promo
Foto: Promo

Procenjuje se da će u 2020. godini pad poseta turističkim destinacijama u Evropi, uzrokovan pandemijom COVID-19, biti 54%! Kako bi se evropske destinacije efektivno podržale u naporima za njihov dugoročni oporavak, razumevanje osnove za domaća i putovanja unutar regiona od presudnog je značaja.

U cilju boljeg razumevanja i odgovora na uticaj krize izazvane pandemijom COVID-19 na putovanja u Evropi, Evropska turistička komisija (ETC) i MINDHAUS, specijalizovana agencija u oblasti marketinga u turizmu, pokrenuli su istraživački projekat čiji će fokus biti na praćenju osećaja i ponašanja turista pri domaćim i putovanjima unutar Evrope i zasnovano je na kvantitativnom istraživanju tržišta u deset velikih evropskih destinacija, posebno u Nemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Holandiji, Italiji, Belgiji, Švajcarskoj, Španiji, Poljskoj i Austriji. Ključni izveštaj i preporuke za destinacije i turističko rukovodstvo biće dostupne u šestomesečnom izveštaju počev od septembra 2020. godine.

Povodom pokretanja projekta, Eduardo Santander, izvršni direktor Evropske turističke komisije, izjavio je:

 - Sada je ključni momenat da se pažljivo isprate promene i trendovi za putovanja u Evropi da bi se evropskim destinacijama pomoglo da dostave svoje strategije za oporavak. Radujemo se što smo pokrenuli ovaj projekat sa MINDHAUS-om, koji će postati glavni pratilac trendova evropskog turističkog sektora u narednih nekoliko meseci.

Inače, Evropska turistička komisija je izabrala MINDHAUS za sprovođenje ovog projekta, imajući u vidu obimne rezultate u istraživanju tržišta i marketinškoj strategiji. Ovaj projekat se sufinansira od strane Evropske Unije sa ciljem podrške oporavku turizma u Evropi.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...